Limak Rostov havalimanını bu ay sonunda teslim etmeye hazırlanıyor

Limak Rostov havalimanını bu ay sonunda teslim etmeye hazırlanıyor

Dergi: 1348       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 18/08/2017      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Limak Rostov havalimanını bu ay sonunda teslim etmeye hazırlanıyor


 

Son birkaç yılı bir yanda Batılı ülkelerin uyguladığı yaptırımlar diğer tarafta Türkiye ile ardı ardına yaşanan gerginliklerle geçiren Rusya, ev sahipliği yapacağı 2018 Dünya Kupası’nın da etkisiyle yatırımda frene basmadı. Havalimanı, yol, otel ve altyapı yatırımlarını sürdüren Rusya, Türklere emanet ettiği stratejik önemi bulunan Rostov havalimanı projesinde de son aşamaya geldi.

Grup maçlarına ve çeyrek finale  ev sahipliği yapacak Rostov’daki havalimanının önemli bir özelliği var. Rus General Platov’un adını taşıyacak havalimanı, 1991’de Sovyetler Birliği’nin dağılmasından sonra Rusya’da “sıfırdan” kurulan ilk havalimanı olacak. Rusya son 26 yılda havalimanlarında yenileme ve genişleme yatırımı yaptı ancak ilk kez mevcut bir havalimanını kapatarak, şehirdeki başka alanda tamamıyla yeni bir projeyi hayata geçirmiş olacak.on birkaç yılı bir yanda Batılı ülkelerin uyguladığı yaptırımlar diğer tarafta Türkiye ile ardı ardına yaşanan gerginliklerle geçiren Rusya, ev sahipliği yapacağı 2018 Dünya Kupası’nın da etkisiyle yatırımda frene basmadı. Havalimanı, yol, otel ve altyapı yatırımlarını sürdüren Rusya, Türklere emanet ettiği stratejik önemi bulunan Rostov havalimanı projesinde de son aşamaya geldi.
Başta Putin olmak üzere devlet kurumlarının en ince detaylarına kadar takip ettiği projenin ülkedeki diğer yeni havalimanlarına örnek olması bekleniyor. Rusya, Rostov’da iki Türk grubun (Limak-Marashstroy) üstlendiği projeyi 9 Aralık’ta Putin’in katılacağı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da davetli olduğu bir törenle açmayı planlıyor.

Limak Yatırım’ın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serdar Bacaksız, “222 milyon dolarlık havalimanında terminal binası 51 bin metrekare ama ek binalarla birlikte 86 bin metrekarelik kapalı alan söz konusu” diye konuştu.

Limak Yatırım Havalimanları Direktörü Haldun Fırat Köktürk ise, “Bizim işimiz ağustos ayı sonunda bitiyor. Havalimanını Renova Group’a (Viktor Vekselberg’e ait) teslim edeceğiz” dedi.

Nihat Özdemir, havalimanının yıllık 5 milyon yolcu kapasiteli planlandığını belirterek, “Bence 10 milyonu bulur” öngörüsünde bulundu. Serdar Bacaksız ise “Nihat Bey, 10 milyon yolcuya kapasite yetmeyebilir” diye konuştu. Özdemir, ısrar ederek, “Türkiye, kapasite örneğini Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yaşadı. Burası 10 milyon yolcuyu kaldırır” dedi.

 



Limak Rostov  havalimanını bu ay sonunda teslim etmeye hazırlanıyor




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı