Mekansal Strateji Planı için Çalışmalar Başladı

Mekansal Strateji Planı için Çalışmalar Başladı

Dergi: 1415       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 14/12/2018      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Mekansal Strateji Planı için Çalışmalar Başladı


2019 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Mekansal Strateji Planı için çalışmalara başlanıldığını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TBMM Genel Kurulunda, bakanlığının bütçesine ilişkin yaptığı konuşmada, bakanlığın, etkin bir atık yönetiminin sağlanması, verimli, entegre bir atık sisteminin ve ulusal çevre sektörünün oluşması için yoğun mesai harcadıklarını söyledi.

81 ile millet bahçesi


 Millet Bahçelerinin 81 ilde hayata geçirilmesi için çalıştıklarını söyleyen Kurum, arazi ihtiyacı olan iç ve dış yatırımların önünü açacak Türkiye Mekansal Strateji Planı'nın çalışmalarına başlanıldığını ifade etti.

442 bin yapı yıkıldı


Türkiye'de 592 bin adet konut ve işyerini "Riskli Yapı" statüsünde yenilediklerini söyleyen Kurum, bunlardan 442 bin adet bağımsız bölümün yıkımının sağlandığını ifade etti.

 

Bakan Kurum, "Tüm bu kentsel dönüşüm çalışmaları ile öncelikle şehirlerimizin afet risklerine karşı dayanıklı olması amaçlanmış, bununla birlikte kentlerimizin sosyal yapısını, kültürünü odak alarak, yatay mimariyi esas alacak planlama ve tasarım odaklı, kente değer katacak projeler oluşturulması amaçlanmaktadır'' diye konuştu.

"70 bine yakın bağımsız birim zarar gördü"


Bakan Kurum, açıklamalarına şu şekilde devam etti: "Bölücü terör örgütünün Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Diyarbakır Sur'da, Şırnak Merkez ve Cizre, Silopi ve İdil'de, Mardin Nusaybin'de ve Hakkari Yüksekova'da çıkardığı olaylar sonucu bu 7 ilçemizde yaklaşık 25 bini ağır hasarlı ve yıkık olmak üzere 70 bine yakın bağımsız birim zarar görmüştür. Zarar gören vatandaşlarımızın zararları karşılanmış, yeni konutlar yapılmış, altyapı yenilenmiş, bölgede yeni rekreasyon alanları yapılmış, sokak sağlıklaştırma projeleri ile bu kentlerimiz yeni bir çehreye kavuşturulmuştur.

Bölgenin yeniden imar ve ihyası çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Bu kapsamda bölgede 25 bine yakın yeni konut ve ticarethane yapılmıştır. Bölgenin sosyal ve kültürel yapısı dikkate alınarak çalışmalar yürütülmüştür. Özellikle tarihi bir değere sahip olan Diyarbakır Suriçi'nde çalışmalar büyük bir hassasiyetle yürütülmüş ve yürütülmektedir."
 



Mekansal Strateji Planı için Çalışmalar Başladı




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı