Mersin B.B. Gar - Mezitli Raylı Sistem Hattı Yapımı İhalesi için bu günlerde Ön Seçim İlanı Yapacak

Mersin B.B. Gar - Mezitli Raylı Sistem Hattı Yapımı İhalesi için bu günlerde Ön Seçim İlanı Yapacak

  • BURADASINIZ
  • /
  • ANA SAYFA
  • /
  • Yapım İhaleleri

Dergi: 1465       Kategori: Yapım İhaleleri       Yayınlanma Tarihi: 13/12/2019      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Mersin B.B. Gar - Mezitli Raylı Sistem Hattı Yapımı İhalesi için bu günlerde Ön Seçim İlanı Yapacak


Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan, "Raylı Sistem Hattı Yapımı” ihalesi ile ilgili yeni gelişmeler kaydedildi.

Yatırımlar Dergisi'nin aldığı bilgiye göre; yapım ihalesi için bugünlerde ön seçim ilanı yapılacak. Söz konusu ihale ilanı Kamu İhale Kurumu (KİK) Bülteninde yayımlanacak. 

Firma kredisi ile finanse edilecek ihaleye katılacak firmalardan ön yeterlilik başvuru dosyası ile birlikte kredi dosyası da talep edilecek.

Ön yeterlik dökümanı ilanın yayımlanmasından sonra Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Palmiye Mahallesi 1219 Sokak Bilgen Apartmanı No: 9 33110 Kiremithane Yenişehir/Mersin  - Tel: 0324 533 38 01) görülebilir.

Bilindiği gibi Ulaştırma Bakanlığı Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından onaylanan proje, 2 Eylül 2019 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Bütçe ve Strateji Başkanlığı tarafından 2019 Yatırım Programına alınmıştı.

Daha önce Gar-Mezitli arasında yapılacak hattın projelerinde güzergahıyla ilgili revizyon çalışması yapıldı.

Söz konusu raylı sistem hattı 3 etaptan oluşacak ve toplam uzunluğu 28.6 kilometre olacak. Hattın 7.5 kilometresi zemin üstü raylı sistem, 13.4 kilometresi yeraltı raylı sistem ve 7.7 kilometresi de tramvay olarak planlandı.  Mersin Doğu'dan Batı'ya bir sahil şeridi üzerine kurulu olduğu için 13.4 kilometre yeraltından gelecek ve daha sonra yer üstünden 7.5 kilometre Şehir Hastanesi'ne doğru yüzeyden gidecek.

Mersin Metrosu Hat 1’in güzergahı Cumhuriyet-Soli-Mezitli- Babil-Fuar-Marina-Liseler-Forum-Türk Telekom-Tulumba-Özgür Çocuk Parkı-Gar-Üçocak-Mersin Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası ve Serbest Bölge arasında olacak. 

İlk aşamada gerekli olan metro araç sayısının yedekler dahil 80 araç ile hizmet verecek ve 2029 yılında 4 ilave araç, 2036 yılında ise 12 ilave araç eklenecek. Hat 1’in 4 araçlık dizin ile tek seferde 1080 yolcu/sefer kapasiteli olarak inşa edilecek ve 20 km çift hat demiryolu, 15 istasyon ve 2600 araçlık otopark yapılacak. Hattın günlük yolcu kapasitesinin ise toplam 262 bin 231 yolcu/gün olacak.

Daha önce Yaklaşık maliyeti 11.557.000 TL olan "Gar - Mezitli Raylı Sistem Hattının Uygulamaya Esas Kesin Projelerin Hazırlanması” ihalesini kazanan Prota Mühendislik firması ile 6.140.705 TL üzerinden sözleşme imzalanmıştı.

Önceki Haber: Yatırımlar 1464 (NA)



Mersin B.B.  Gar - Mezitli Raylı Sistem Hattı Yapımı İhalesi için bu günlerde Ön Seçim İlanı  Yapacak




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı