Metro İstanbul, Türkiye Kalite Derneği ile Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi imzaladı

Metro İstanbul, Türkiye Kalite Derneği ile Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi imzaladı

Dergi: 1542       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 13/06/2021      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Metro İstanbul, Türkiye Kalite Derneği ile Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi imzaladı


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden Metro İstanbul, Türkiye Kalite Derneği (KalDer) ile Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi imzalayarak EFQM Modeli ile değerlendirilme konusunda kararlılığını gösterdi.

Türkiye’nin en büyük kent içi raylı sistem işletmecisi Metro İstanbul, 16 milyon İstanbulluya daha kaliteli hizmet verebilmek amacıyla yeni adımlar atmaya devam ediyor. Şirket, kurumsal olgunluk ve sürdürülebilir kurumsal başarı seviyesini artırarak yönetim ve iş süreçlerini daha da iyileştirmek amacıyla EFQM 2020 Modeli’nin çalışmalarını başlatmıştı. Metro İstanbul son olarak bu amaç doğrultusunda; Avrupa Kalite Yönetim Vakfı’nın (European Foundation for Quality Management – EFQM) Türkiye temsilcisi olan Türkiye Kalite Derneği (KalDer) ile Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi imzaladı.

Metro İstanbul Genel Müdürü Özgür Soy’un ev sahipliğinde düzenlenen imza törenine; KalDer Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Filiz Öztürk ve KalDer Genel Sekreteri Sabri Bülbül’ün yanı sıra Metro İstanbul üst yönetimi katıldı.

“Kalitemizi artırmadaki kararlılığımızı göstermiş olduk”

KalDer ile imzaladıkları anlaşmanın kendileri için önemli olduğunu ifade eden Genel Müdür Özgür Soy, “Metro İstanbul’un iş süreçlerini iyileştirmek adına atılan her türlü adımı destekliyoruz. Bu anlamda EFQM modelini önemli buluyoruz. Modelin bize kendimizi ve iş süreçlerimizi farklı bir bakış açısı ile değerlendirme imkanı tanıyacağına inanıyoruz. Türkiye’nin lider kent içi raylı sistem işletmecisi olarak üstün performanslı bir kurum olma yolculuğumuzda Avrupa’nın ve dünyanın önde gelen firmaları arasına girmek için EFQM Modeli doğrultusunda çalışmalarımıza devam etmeyi, İstanbullulara sağladığımız hizmet kalitesinde sürekli gelişim için mükemmelliği hedefliyoruz” dedi.

“Kişilerin geçici, kurumların kalıcı olduğunun bilincindeyiz”

EFQM modeli ile öncelikle; kriz ortamında şirketin dış şartlardan bağımsız olarak büyümesi için yolcu memnuniyetini sürekli kılmayı hedeflediklerini kaydeden Özgür Soy, “İnsanların geçici, kurumların kalıcı olduğunun bilincindeyiz. Bu nedenle de 50 yıl sonra İstanbul’da metro hatlarını kullanan torunlarımızın bile meyvelerini yiyebileceği sürdürülebilir bir yönetim modeli ve kurumsal bir sistem hayata geçirmek istiyoruz” diye konuştu.



Metro İstanbul, Türkiye Kalite Derneği  ile Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi imzaladı




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı