Nordex Mersinli RES Projesi için Türbin Siparişi Aldı

Nordex Mersinli RES Projesi için Türbin Siparişi Aldı

Dergi: 1465       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 12/12/2019      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Nordex Mersinli RES Projesi için Türbin Siparişi Aldı


Rüzgar türbini üreticisi Nordex Türkiye’deki bir rüzgar enerjisi projesi için türbin siparişi aldığını açıkladı.

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre İzmir, Torbalı’da inşa edilecek ve 62,4 MW kurulu güce sahip olacak Mersinli RES projesi 13 adet N133/4.8 rüzgar türbininden oluşacak.

Projede kullanılacak türbinlerin kule, kanat ve jeneratörleri de Türkiye’de üretilecek.

Mersinli RES projesinin türbinlerinin 2020 yılı yaz aylarında teslim edilmesi, projenin de 2020 sonuna kadar devreye alınması planlanıyor.

Nordex tarafından 2019 yılında küresel rüzgar enerjisi pazarına sunulmaya başlanan N133 türbinleri Türkiye’de ilk defa kullanılmış olacak.

Yüksek rüzgarlı bölgeler için geliştirilmiş bu türbinler ilk olarak bu yılın Eylül ayında İskoçya’nın ilk teşviksiz rüzgar enerjisi projelerinden olan Crossdykes Projesi için sağlanmıştı.

Yander Elektrik yatırım hakkını 2011’de kazanmıştı

Yander Elektrik Mersinli RES projesi için yatırım hakkını 2007 yılı başvuruları sonrasında, 2011 yılında yapılan yarışmalarda kilovat-saat başına 3,18 Kuruş katkı payı teklifi ile kazanmıştı.

Yander Elektrik şirketinin tüm hisseleri de Dubai merkezli olarak yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösteren Alcazar Energy Partners şirketine ait durumda. Bu şirketin hissedarları arasında IFC, IFC Catalyst Fund, Mubadala Infrastructure Partners, Blu Stone Management ve DASH Ventures bulunuyor.



Nordex Mersinli RES Projesi için Türbin Siparişi Aldı




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı