OYAK, "Karbon Siyahı Üretim Tesisi" Kurma Çalışmaları'nı Sürdürüyor

OYAK, "Karbon Siyahı Üretim Tesisi" Kurma Çalışmaları'nı Sürdürüyor

Dergi: 1488       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 22/05/2020      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


OYAK, "Karbon Siyahı Üretim Tesisi" Kurma Çalışmaları'nı Sürdürüyor


OYAK, "karbon siyahı üretim tesisi" kurma çalışmalarında yeni bir aşamaya geldi. Şirket'in tesisi için Çevresel Etki Değerlendirme süreci başlamış ve Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası halkın görüşüne açıldı.


Dünyanın en büyük altıncı karbon siyahı üreticisi olan TayvanlıInternational CSRC Investment Holdings Co. Ltd. ile ortaklık kuran OYAK, lastik sanayi başta olmak üzere kauçuk ve boya endüstrisi ile özel elektronik ürünler gibi pek çok alanda kullanılan, Türkiye?nin yıllık 220 bin tonluk yurt içi karbon siyahı ihtiyacını karşılamak üzere İskenderun'da tesis kurmak için geçen yıl sonunda çalışmalara başlamıştı.


Türkiye'de araç lastiği başta olmak üzere birçok alanda kullanılan karbon siyahının, yurt içinde 260 milyon dolarlık pazar hacmi bulunuyor.
Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:


"Hatay ili Payas ilçesi sınırları içerisinde Oyak Sentetik Karbon Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından yapılması planlanan Karbon Siyahı Üretim Tesisi projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme süreci başlamış ve Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası halkın görüşüne açılmıştır. Söz konusu projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla ÇED Yönetmeliğinin 9. maddesi gereğince 23/06/2020 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecektir. ÇED Başvuru Dosyasını İncelemek isteyenler Bakanlık Merkezinde veya Hatay Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilirler. Daha önce yayınlanan duyuruda belirtilen Halkın Katılımı Toplantısı tarihi güncellenmiştir. Halkın Katılımı Toplantısı yeri ve saati ile ilgili ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü ve Hatay Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden bilgi alınabilir."



OYAK,




Linkedin


Nordex

hakan plastik
nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
hydropower

EIF Konferansı