Özbekistan Heyeti EPİAŞ’ı Ziyaret Etti

Özbekistan Heyeti EPİAŞ’ı Ziyaret Etti

Dergi: 1424       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 14/02/2019      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Özbekistan Heyeti EPİAŞ’ı Ziyaret Etti


Türkiye’nin enerji sektörünü yapılandırma ve geliştirmede gösterdiği başarı hakkında Özbekistan Hükümeti’nin bilgilendirilmesi amacıyla Türkiye’de bulunan ve bu amaç doğrultusunda Türkiye’de ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile toplantılar gerçekleştirecek olan 16 kişilik üst düzey Özbek Heyeti EPİAŞ’ı ziyaret etti. Özbekistan Enerji Şirketi Uzbekenergo ve Ekonomi, Finans, Yatırım ve Dış Ticaret Bakanlığı ile Dünya Bankası temsilcilerinden oluşan heyet gerçekleştirdikleri teknik ziyaretler kapsamında EPİAŞ’ta düzenlenen bilgilendirme toplantısına katıldı.

EPİAŞ faaliyetleri ve Türkiye enerji piyasaları hakkında bilgi edinmek ve ilişkileri geliştirmek adına, 11 Şubat Pazartesi günü gerçekleşen ziyaret sırasında katılımcılara EPİAŞ ve Türkiye enerji piyasa modeli hakkında bir bilgilendirme yapıldı.

Toplantı süresince EPİAŞ Yöneticileri tarafından Türkiye Elektrik Sektörü, EPİAŞ’ın sektördeki yeri ve faaliyetleri, EPİAŞ tarafından işletilmekte olan spot Elektrik ve Doğal Gaz Piyasaları ile EPİAŞ’ın kullandığı yazılım altyapısı hakkında bilgi verildi.

EPİAŞ Genel Müdürü Ahmet Türkoğlu yaptığı açılış konuşmasında heyeti ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti belirterek Özbekistan’la enerji piyasalarına yönelik tecrübelerini paylaşmaktan ve destek olmaktan mutluluk duyacağını ifade etti.

Özbek Heyet Başkanı Jahongir Obidjonov, Türkiye ile işbirliği içerisinde olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ve Özbekistan enerji piyasasının kurulması aşamasında gerçekleştirdikleri bu ziyaretin önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Dünya Bankası Enerji Uzmanlarından Maksudjon Safarov ise EPİAŞ’ın tecrübe paylaşımlarından ve desteklerinde dolayı teşekkürlerini ileterek bu ziyaretin kendileri için oldukça önemli olduğunu belirtti.



Özbekistan Heyeti EPİAŞ’ı Ziyaret Etti




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı