Özbekistan’ın enerjisi Aksa’ya emanet

Özbekistan’ın enerjisi Aksa’ya emanet

Dergi: 1387       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 21/05/2018      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Özbekistan’ın enerjisi Aksa’ya emanet


Asya, Avrupa, Ortadoğu, Afrika ve Amerika’da bulunan 14 ofisiyle faaliyet gösterdiği alanda küresel çapta ilk 5 firma arasında yer alan Aksa, Özbekistan’ın en büyük ve en çok ziyaret edilen uluslararası enerji fuarı Özbekistan Power’a katıldı. 11 ülke ve 5 binden fazla sektör profesyoneli ile iş dünyası temsilcisinin buluştuğu fuarda, Aksa Jeneratör yenilikçi ürünlerini sergiledi

Üç kıtada gerçekleştirdiği üretimiyle 160 ülkeye ihracat gerçekleştiren Aksa Jeneratör, bu kez de Orta Asya’nın incisi Özbekistan’ın en büyük enerji fuarı Özbekistan Power’a katıldı. Özbekistan Başbakan Yardımcısı Otajonov Nodir Sobirovich’in de ziyaret ettiği Aksa Jeneratör standı, fuar katılımcılarından büyük ilgi gördü. 16-18 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen, 11 ülke ve 5 binden fazla sektör profesyoneli ile iş dünyası temsilcisinin buluştuğu bu fuar, 10 yıldır enerji sektörünü bir araya getiriyor.

Farklı kıtalarda organize edilen fuarlara katılarak pek çok sektör temsilcisiyle bir araya gelme imkânı bulduklarını belirten Aksa Jeneratör CEO’su Alper Peker, “Orta Asya’nın incisi Özbekistan gelişmekte olan bir ülke. Bizim için de çok önemli bir pazar olarak ön plana çıkıyor. Sanayileşmeyle birlikte Özbekistan’da artan enerji ihtiyacına paralel olarak yatırımlar da arttı. 10 yılı aşkın süredir Özbekistan’la çalışıyoruz. Bir Türk firması olarak Orta Asya'nın kalbinde, doğuyla batının, kuzeyle güneyin buluştuğu Özbekistan'daki bu fuarda bayrağımızın dalgalandığını görmek bizim için büyük gurur” dedi.

Aksa Jeneratör Hakkında

1968 yılında Ali Metin Kazancı’nın kurduğu elektrikli motor fabrikasıyla üretim yolculuğuna başlayan AKSA, 1984 yılında ilk jeneratörünü üretti ve kısa zamanda elektrik enerjisi temini için makine ve donanım üretimi konusunda uzmanlaşarak, dünyadaki sayılı jeneratör üreticilerinden biri oldu. 1994 yılında Aksa topluluğunun Kazancı Holding adı altında birleşmesi ve yeni organizasyonu ile Aksa Jeneratör bugünkü yapısına ulaştı. Uzun yıllardır Türkiye jeneratör pazarının lideri olan Aksa, 3 kıtada üretim ile 160 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Üretiminin yüzde 50’den fazlasını ihraç eden Aksa Jeneratör; İstanbul dışında Çin’de ve Amerika’da bulunan üretim tesisleriyle, Asya, Avrupa, Ortadoğu, Afrika ve Amerika’da bulunan 14 ofisi ile küresel sektörde ilk 5 firma arasındadır. Doğal gazlı jeneratörlerin dünyadaki ilk üreticilerinden biri olan Aksa Jeneratör senkron jeneratör projelerinde tartışmasız üstünlüğünü korurken, Ar-Ge yatırımları ile daha düşük yakıt sarfiyatlı, daha düşük ses seviyeli ve çevre dostu jeneratörler üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

 



Özbekistan’ın enerjisi Aksa’ya emanet




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

Solarex

hydropower