Rize’ye, DSİ’den Önemli Yatırımlar ...

Rize’ye, DSİ’den Önemli Yatırımlar ...

Dergi: 1386       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 17/05/2018      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Rize’ye, DSİ’den Önemli Yatırımlar ...


DSİ Genel Müdürlüğü Rize ili ve ilçelerinde yapılan taşkın koruma tesisleri ile il ve ilçelerinde taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

 

 

 

Dere Islahlarında Estetiğe Önem Veriyoruz

 

 

Son yıllarda Bakanımızın da talimatıyla sırasıyla “estetiği, emniyeti ve ekonomiyi” ön plana çıkaran dere ıslahlarını hayata geçiriyoruz. Bunu yaparken Belediyeler ile beraber aynı zamanda mesire alanları da meydana getirmeyi hedefliyoruz.

DSİ olarak dere ıslahlarında yapılan çalışmalar ile şehir merkezlerine, ilçelere de ayrı bir güzellik katılıyor.

 

2003 yılından bugüne kadar tamamlanan 53 adet taşkın koruma tesisi Rize şehir merkezi ile 82 meskûn mahal ve 15 bin 380 dekar zirai arazinin taşkın riski azaltıldı. 21 adet taşkın koruma tesisinde çalışmalar devam ediyor.

Rize Güneysu İlçe Merkezi Ballıdere Deresi Taşkın Kontrol İnşaatı işi kapsamında çalışmalarımız devam ediyor. Projenin tamamlanması ile Güneysu ilçe merkezi taşkınlardan korunacak ve dolayısıyla Rize’de taşkın riskleri azalmış olacak.

 

 

İş kapsamında, 7.116 metre beton duvar, 1.110 metre betonarme U kanal, 286 adet brit, 4 adet betonarme araç köprüsü, 1 adet menfez, 3 adet tersip bendi ve 25 adet yaya köprüsü yapılmasının planlanıyor. Şu ana kadar 1.100 metre beton duvar imalatı yapılan projede çalışmalar hızla devam ediyor.



Rize’ye, DSİ’den Önemli Yatırımlar ...




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı