STFA İnşaat Grup Başkanı Uğur Koyunoğlu oldu

STFA İnşaat Grup Başkanı Uğur Koyunoğlu oldu

Dergi: 1345       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 26/07/2017      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


STFA İnşaat Grup Başkanı Uğur Koyunoğlu oldu


 

STFA İnşaat Grubu Başkanlığı’na atanan Uğur Koyunoğlu, görevine başladı

STFA Grubu’ndan yapılan açıklamaya göre; STFA Yatırım Holding iştiraklerinden STFA İnşaat Grubu Başkanlığı’na, sektörün deneyimli yöneticilerinden Uğur Koyunoğlu getirildi.

STFA İnşaat Grup Başkanlığını üstlenen Uğur Koyunoğlu; İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Çalışma hayatına, 1980 yılında BTK İnşaat’ta Saha Şefi olarak başlayan Koyunoğlu ardından, 1987-2009 yılları arasında ENKA İnşaat’ta Proje Müdürü, Proje Direktörü, YK Üyesi, 2010-2012 yılları arasında Yapı Merkezi İnşaat’ta Genel Direktör olarak çalıştı. 2013-2015 yılları arasında Rönesans İnşaat İnşaat Grup Başkanı ve ardından İcra Komitesi Başkanı olarak görev yaptı.

Uğur Koyunoğlu, Libya, Fas, Katar, Cezayir, Belarus, Rusya, Ukrayna, Hollanda gibi ülkelerde, raylı sistem, fabrika, endüstriyel tesis, tarama ve deniz yapıları, elektrik santrali, alışveriş merkezi, konut gibi birçok alandaki inşaat projelerinin yönetimini üstlendi.

STFA Yatırım Holding CEO’su Yetik Kadri Mert; “Grubumuzun sürdürülebilir gelecek hedefleri ve bu doğrultudaki stratejisi çerçevesinde, Sn. Koyunoğlu’nun İnşaat Grubu’na önemli katkılar sağlayacağına ve değer katacağına inanıyor, kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum.” Dedi.

STFA HAKKINDA:

STFA 1940’lı yıllarda henüz Türkiye’de inşaat sektörünün yabancıların elinde olduğu, ülkede makina, ekipman ve kalifiye işgücünün bulunmadığı zor bir dönemde, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden sınıf arkadaşı ve üstün yetenekli iki mühendis olan Sezai Türkeş ve Feyzi Akkaya tarafından kuruldu. STFA’nın ülkeye yaptığı ilk ve önemli hizmetlerden biri olarak, Türk Müteahhitlik sektörünün gelişmesi ve bu sektörün yabancıların elinden alınması sayılabilir. Yaklaşık 30 yıl ülkede altyapı sektöründe çeşitli projelere imza attıktan sonra 1972’de Libya’da Tripoli Liman inşaası projesini kazanarak, yurt dışında iş alan ilk Türk Müteahhidi ünvanını elde eden STFA, daha sonra bu başarıyı diğer projelerle arttırdı ve Suudi Arabistan’da 1978’de, Mısır’da 1981’de, Iran’da 1983’de, Tunus’da 1984’de, Pakistan’da 1992’de, Oman ve Katar’da 2000’de, Hindistan’da 2001’de iş alan ilk Türk Müteahhidi olarak inşaat sektörünün önemli aktörlerinden birisi oldu.

STFA Grubu bugün; inşaat, doğalgaz dağıtım, enerji ve makine, alanlarında faaliyetlerini sürdüren Türkiye’nin tanınmış ve saygın şirketlerinin arasında yer alıyor. 1938 yılında Sezai Türkeş ve Feyzi Akkaya ortaklığında kurulan STFA İnşaat Grubu, sektöre kazandırdığı “İlk”ler ile Türkiye’deki başarısını küresel platforma taşımayı sürdürüyor.

STFA İnşaat Grubu, 77 yılda 24 ülkede faaliyet yürüttü. Bugüne kadar yaklaşık %70’i yurtdışında olmak üzere 35 Milyar ABD Dolarının üzerinde iş bitirme deneyimine sahip olan STFA İnşaat Grubu şirketleri Türk Müteahhitlik sektörünün sadece Türkiye’de değil, yurt dışında da gelişme ve yayılmasına öncülük ederek, 77 yıllık bir süreçte adeta bir okul görevi yaptı.

STFA İnşaat Grubu’nun deneyim ve faaliyet alanları;

Anahtar Teslimi Mühendislik – Tedarik – İnşaat hizmetleri olarak; Deniz Yapıları (Limanlar ve Barınaklar, Mendirekler, İskeleler, Rıhtım Duvarları, Su Üstü Geçitleri, Su Alma Ağzı ve Deniz Deşarjları), İnşaat İşleri (Altyapılar, Otoyollar, Köprüler, Tüneller, Demiryolları, Metrolar, Barajlar, Hidrolik Yapılar, Su ve Atıksu Arıtma Tesisleri, Boru Hatları, Binalar, Elektromekanik İşler, Çelik Yapılar), Petrol & Gaz & Enerji Tesisleri, Temel ve Zemin Mühendisliği, Mühendislik Hizmetleri.

 



STFA İnşaat Grup Başkanı Uğur Koyunoğlu oldu




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

Solarex

hydropower