Samsun’a 27 MW’lık Biyokütle Enerjisi Santrali Kuruluyor

Samsun’a 27 MW’lık Biyokütle Enerjisi Santrali Kuruluyor

Dergi: 1445       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 17/07/2019      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Samsun’a 27 MW’lık Biyokütle Enerjisi Santrali Kuruluyor

Türkiye’nin en büyük biyokütle enerjisi santrallerine bir yenisi daha ekleniyor.

250 bin ton zirai ve ormansal atıktan, yılda yaklaşık 200 milyon kWh üretecek olan Samsun Çarşamba Biyokütle Enerji Enerjisi Santrali (Samsun Çarşamba BES) 2020 yılının Ağustos ayında işletmeye alınacak. Tesis kurulduğunda 27 MW’lık kurulu güç kapasitesi ile Türkiye’nin en büyük ikinci biyokütle enerjisi santrali unvanına sahip olacak.

Oltan Köleoğlu Enerji’nin yatırımcısı olduğu ve Mimsan Endüstri Kazanları A.Ş.’nin taahhüt sorumluluğunu üstlendiği Samsun Çarşamba Biyokütle Enerji Santrali’nde Siemens’in 27 MWe gücündeki SST-300 buhar türbini kullanılacak.

Samsun Çarşamba BES projesinde 27 MW çıkış gücünde Kondenserli Buhar Türbini, yardımcı ekipmanlar ve türbin kontrol sistemi sağlayacak olan Siemens; montaj ve devreye alma süreçlerini de yönetecek.

Proje kapsamına göre çeşitli finansman modelleri sunabilen Siemens, Samsun Çarşamba BES projesinde leasing çözümü sağladı. Finansal kiralama çözümü, uygun ödeme koşulları ile proje nakit akışına olumlu katkı sunmaktadır. Ayrıca günlerle ifade edilebilecek kısa onay süresi ile biyokütle projelerinin yaşadığı termin sorunlarının aşılmasında da ciddi destek sağlıyor.

Siemens’in Türkiye’de imzaladığı 9 ayrı biyokütle enerjisi santralinde toplam kurulu güç yaklaşık olarak 80MW’a ulaştı.

Oltan Köleoğlu Enerji’nin Samsun’dan başka Arsin/Trabzon’da 20 MW, Mecitözü/Çorum’da 5 MW, Çay/Afyonkarahisar’da 25 MW’lık BES tesisi bulunuyor.



Samsun’a 27 MW’lık Biyokütle Enerjisi Santrali Kuruluyor




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

Solarex

hydropower