Şanlıurfa Hafif Raylı Sistem Haritası Açıklandı

Şanlıurfa Hafif Raylı Sistem Haritası Açıklandı

Dergi: 1429       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 18/03/2019      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Şanlıurfa Hafif Raylı Sistem Haritası Açıklandı


Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi sosyal medya hesabında Şanlıurfa’da bir ilk olma özelliği taşıyan raylı sistem ile ilgili paylaşım yaptı. Yaptığı paylaşımda başlangıçta toplam 34 araçla hizmet verileceğini belirten Çiftçi, “Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma sisteminde bir devrim. Karaköprü-Abide-Eyyübiye hafif raylı hattı ön proje ve fizibilite çalışması tamamlandı.

Şanlıurfa’da bir ilk olma özelliği taşıyan raylı sistem 15.3km uzunluğunda ve toplam 16 istasyondan oluşmaktadır. Başlangıçta toplam 34 araçla hizmet verecek hafif raylı sistem Karaköprü’den başlayıp Abide ve Eyyubiye’ye kadar uzanacak. Günde 225 bin ve yılda 80 milyon yolcu taşıma kapasitesi olan hat şehrin kuzey güney koridoru boyunca çift yönlü olarak ulaşımı kolaylaştıracak.

Şanlıurfa’da bir ilk olma özelliği taşıyacak olan raylı sistemle ulaşım çeşitlenecek ve kolaylaşacak. Hızlı, güvenli, ekonomik ve çevre dostu bir çözüm sunan bu sistem en kadim yerleşim merkezlerinden olan Urfa’nın ve Urfalının beklediği bir hizmet. Şehrin değerlerini, tematik durakları ve araçlarıyla yaşatacak olan raylı sistem turizme de katkı sağlayacak ve yapılacak yatırım sayesinde hem yolcu hem trafik daha da rahatlayacak. Şanlıurfamıza hayırlı olsun.” dedi.



Şanlıurfa Hafif Raylı Sistem Haritası Açıklandı




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı