Sapanca Teleferik Projesinde imzalar atıldı

Sapanca Teleferik Projesinde imzalar atıldı

Dergi: 1402       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 12/09/2018      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Sapanca Teleferik Projesinde imzalar atıldı


Sapanca Teleferik Projesi ihale sürecinin tamamlanmasının ardından Bursa Teleferik A.Ş. ile sözleşme imzalandı. Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer, Sapanca Teleferik Projesi’nin çevre halkına olumsuzluk yaşatmaması için tüm detayları düşündüklerini söyledi.

Başkanlık makamında yapılan imza töreninde, ”bu teleferik projesi sadece Sapanca’nın, Sakarya’nın değil bölgenin teleferik hizmeti olacağını ve dinanizm sağlayacağını belirten başkan Yılmazer, teleferik projesinin sektörde bir kapı aralayacağını düşünüyorum. Göreve geldiğimiz gün itibarı ile Sapanca turizm ilçesi dedik ve bunun tüm alt yapısını konaklama, yiyecek ve diğer yönleriyle yerel idare olarak önünü açıyor ve yapabileceklerimizi yapıyor, teşvik ediyor ve yatırımcılarımızı buraya bir bir çekiyoruz ifadelerini kullandı.

Yılmazer, ”Bir aile Sapanca’ya geldiğinde doyasıya 24 saat geçirmesi ve sıkıntılı stresli bir şekilde gelen bireylerin buradan huzurlu, dinlenmiş ve mutlu bir şekilde ayrılmalarını sağlamak temel amacım olduğunu her fırsatta dile getiriyorum. İlçemize gelen misafirlerin bir teleferiğe binelim cazibesi çok büyük bir faktör. Tabi ki bu sadece teleferikten ibaret değil. Yukarıdaki 5 yıldır kirasını ödediğimiz 70 dönüm A tipi alanda sosyal tesisler teleferikle birlikte hayata geçecek. Bu projenin bu aşamaya gelmesinde emeği geçen çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu teleferik projesinin ilçemize ve halkımıza hayırlı olmasını temenni ederim” dedi.

Bursa Teleferik A.Ş. yetkilisi İlker Cumbul, ”Sapanca çok güzel ve İstanbul ile Bursa’ya yakın bir yer. Yeşilliğine gelmek isteyen çok insan var. Bu insanlar için bu proje bir çeşitliliktir. Teleferiğin özelliği aktif bir eğlence aracı fakat sizin çok aktif olmanız gerekmiyor. Teleferiğin başlangıç ve bitiş noktalarındaki tesislerin çevre düzenleme peyzajları da çok önemli ülkenin lider kuruluşlarından biri oldukların, İtalyan bir firma ile çalıştıklarını ve firmanın civar ülkelerde 700’ün üzerin tesisi yaptığını ve bazı yatırımlarını da kendi firmalarının yaptığını belirterek Sapanca’da teleferik projesinin belirlenen tarihe kadar hayata geçirmek istediklerini söyledi.

 



Sapanca Teleferik Projesinde imzalar atıldı




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

Solarex

hydropower