Schneider Electric, BAE ve Umman'da Karbondan Arındırmayı İlerletmek İçin Anlaşma İmzaladı

Schneider Electric, BAE ve Umman'da Karbondan Arındırmayı İlerletmek İçin Anlaşma İmzaladı

Dergi: 1682       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 24/03/2024      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Schneider Electric, BAE ve Umman'da Karbondan Arındırmayı İlerletmek İçin Anlaşma İmzaladı


Enerji yönetimi ve otomasyon alanında küresel bir lider olan Schneider Electric, sürdürülebilir enerji çözümlerinin geliştirilmesini desteklemek amacıyla merkezi olmayan bir karbondan arındırma altyapı işletmesi olan BAE merkezli Positive Zero ile bir anlaşma imzaladı. 
 
Bu işbirlikçi çaba, temiz enerji teknolojilerinin benimsenmesini hızlandırmayı ve bölgede net sıfır geleceğe geçişi hızlandırmayı amaçlıyor.
 
Anlaşmanın bir parçası olarak Schneider Electric ve Positive Zero, BAE ve Umman Sultanlığı genelinde hizmet olarak karbondan arındırma programlarını ilerletmek için çeşitli girişimler üzerinde işbirliği yapacak. 
 
Buna, dağıtılmış mikro şebeke projeleri, temiz mobilite çözümleri, enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik arasındaki sinerjilerin araştırılmasının da dahil olduğu belirtildi.
 
Positive Zero'nun CEO'su ve Kurucu Ortağı David Auriau, bu önemli ortaklıkla ilgili olarak her iki şirketin de merkezi olmayan, esnek ve bağlantılı yeni bir enerji ortamına hitap edecek konumda olduklarını  vurgulayarak  şunları  söyledi. 
 
"Bu işbirliği, karbondan arındırma ve sürdürülebilirliğe yönelik ortak vizyonumuzun stratejik uyumunu temsil ediyor. Positive Zero, daha temiz ve daha sürdürülebilir bir dünyaya katkıda bulunan yenilikçi çözümlere öncülük etmeye kendini adamıştır ve işbirliğimiz, ticari ve endüstriyel sektörlerdeki bu hareketi hızlandıracaktır."  
 
Schneider Electric Körfez Ülkeleri Başkanı Amel Chadli şunları söyledi: "Pozitif Sıfır ile olan bu işbirliğinin sonuçlarını sabırsızlıkla bekliyoruz. Bu, Schneider Electric'in bölgedeki enerji geçişini hızlandırmaya ve kuruluşları güçlendirmeye yönelik yolculuğu ve kararlılığı için bir başka önemli adımın altını çiziyor ve toplulukların sürdürülebilir enerji çözümlerini benimsemesi."
 
Ticari, endüstriyel ve kamu sektörlerine yönelik lider bir enerji dönüşümü ortağı olan Positive Zero, ön yatırımları ve operasyonel karmaşıklıkları daha başlangıçtan ortadan kaldırarak işletmelerin %50'ye varan enerji tasarrufu elde etmelerine yardımcı oluyor. Geçen yılın Aralık ayında dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock, çeşitlendirilmiş bir altyapı fonu aracılığıyla Positive Zero'ya 400 milyon dolar yatırım yapma taahhüdünü açıklamıştı.
 
 
 
 
 


Schneider Electric, BAE ve Umman'da Karbondan Arındırmayı İlerletmek İçin Anlaşma İmzaladı




Linkedin


Nordex

hakan plastik
nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
hydropower

EIF Konferansı