Sekapark - Plaj Yolu Tramvay Hattı Hizmete Girdi

Sekapark - Plaj Yolu Tramvay Hattı Hizmete Girdi

Dergi: 1424       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 11/02/2019      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Sekapark - Plaj Yolu Tramvay Hattı Hizmete Girdi


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl Ağustos ayında hizmetine sunulan Akçaray tramvay hattının, Sekapark-Plajyolu arasındaki güzergâhında çalışmalar tamamlandı. Bilim Merkezi’nden başlayıp Plajyoluna kadar uzanacak olan 2.2 km uzunluğundaki Tramvay uzatma hattının ilk etabının açılışı Seka -Bilim Merkezi Durağı’nda gerçekleştirildi.

Açılış programına Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Milletvekili Fikri Işık, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, AK Parti İzmit Belediye Başkan adayı Sibel Gönül, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, AK Parti İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Betül Yazıcı, AK Parti Başiskele Belediye Başkan adayı Yasin Özlü ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

 
ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI


Toplam 2.2 km’lik hattın, bin 600 metre Seka Devlet Hastanesi – Okullar Bölgesinden oluşan birinci kısmında çalışmalar tamamlandı. Sekapark – Plaj yolu hattında 4 istasyon bulunuyor. Seka Devlet Hastanesi – Okullar Bölgesinden oluşan birinci kısım tamamlandı. Bu kısımda Devlet Hastanesi, Kongre Merkezi ve Eğitim Kampüsü istasyonları hazır hale getirildi. Projenin devamındaki 600 metrelik ikinci kısım ise önümüzdeki günlerde başlayacak. Günlük kullanımda vatandaşların sıkça tercih ettikleri ve ulaşıma konfor getiren Akçaray Tramvay hattına 4 yeni istasyon yapılacak. 2.2 km uzunluğundaki hatta istasyonlar Seka Devlet Hastanesi, Kocaeli Kongre Merkezi, Okullar Bölgesi ve Plajyolu mevkilerinde bulunacak. Gidiş-dönüş 15 km’lik mevcut tramvay hattına 5 km’lik tramvay hattının eklenmesiyle Kocaeli’ndeki tramvay hattı uzunluğu 20 km’ye çıkartılacak.

GÖNÜL RAHATLIĞIYLA ULAŞACAK


Programda ilk olarak kürsüye çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Tramvay çalışmamızın 2. Etap açılışında bir aradayız. Bize tramvay çalışmalarına ilk başladığımızda tepki gösterenler şimdi gönül rahatlığıyla bu hizmetimizden faydalanıyor. Tramvay çalışmamız otogar ve Sekapark arasında bitti ve çok ilgi gördü. İnşallah ilk hedefimiz Kuruçeşme’dir. Bugün eğitim kampüsüne kadar olan kısmında açılışını yapacağız. Yavrularımız gönül rahatlığıyla okullarına ulaşacak” ifadelerini kullandı.

HIZLI ÇALIŞMALAR YAPILIYOR
Sözlerini sürdüren Karaosmanoğlu, “Tramvay hizmetimiz halkımızdan da hem fiyat olarak hem de kullanım açısından büyük ilgi gördü. İnşallah her geçen yıl ulaşım büyüyecek. Ardından da maksimum seviyeye ulaşacaktır. Bu hizmetler yapılırken Görüldüğü kadar basit bir çalışma da yapılmıyor. Örneğin şehir içinde bizi çok yordu. Yer altında deplase çalışmalarının yapıldığı yerlerde süreç uzuyor. Deplase çalışmalarının daha rahat olduğu yerlerde daha hızlı bir çalışma yapılıyor” şeklinde konuştu.

GÖREVİMİZİ YERİNE GETİRDİK
“Gebze’de de bildiğiniz gibi metro çalışmamız başladı” diyen Karaosmanoğlu, “Hedefimiz 2023 yani cumhuriyetin 100. Yılında bitirmektir. Artık daha çok üretiyoruz. Kocaeli’de 14 15 tane büyük fabrika var. Bunların büyük çoğunluğu da ihracat yapıyor. İhracat yapmazsak zaten gelişme fırsatımız yoktur. Daha güçlü bir ülke olacağız ve bu güçlü ülkenin vatandaşı olmak için her türlü görevimizi yerine getireceğiz” dedi.

MERKEZ HALİNE GETİRDİK


Ardından konuşan AK Parti Milletvekili Fikri Işık, “Böylesi anlamlı ve değerli bir hizmetin tanıtımında aranızda olmaktan gurur duyuyorum. Bir dönem Seka’yı imara açmayı planlayanlar zamanında biz burayı şehre kazandırmak istediğimizde bize tepki gösterdiler. Fakat şükürler olsun ki bugün Seka bölgemiz vatandaşlarımızın istediği şekilde oldu. Bunun yanında eğitim kampüsümüzün olduğu yerde de klor fabrikası yer alıyordu. O bölgede yaşayan vatandaşlarımız kokudan ve çevre kirliliğinden şikayetçiydi. Orada da gerekli olanı yaptık ve orayı bir eğitim merkezi haline getirdik” sözlerini kullandı.

 
Paylaş:



Sekapark - Plaj Yolu Tramvay Hattı Hizmete Girdi




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

Solarex

hydropower