Siemens Gamesa ile EMS Electronics İşbirliği Yaptılar

Siemens Gamesa ile EMS Electronics İşbirliği Yaptılar

Dergi: 1391       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 22/06/2018      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Siemens Gamesa ile EMS Electronics İşbirliği Yaptılar


Siemens Gamesa Renewable Energy, Türk jeneratör üreticisi EMS Electronics ile işbirliği anlaşması yaptı. İşbirliğiyle üretilen ve "Yerli Malı Belgesi'ne sahip olan jeneratörlerin ilk parti teslimi yapıldı.

Yerli üretim olan ilk parti jeneratörlerin teslimatı EMS Electronics'in İstanbul Tuzla'daki fabrikasında düzenlenen törenle yapıldı. Sektörde önemli rüzgar türbini sağlayıcılarından biri olan Siemens Gamesa Renewable Energy, toplamda yaklaşık 1 Gigawatt kapasiteye sahip, kurulu veya inşası devam eden tesislerle 2010 yılından bu yana Türkiye'de faaliyet gösteriyor. Şirket yerel tedarikçiler ve iş ortaklarıyla işbirliğini güçlendirerek hızlı büyüyen pazarda liderliği elinde tutmayı amaçlıyor.

 Siemens Gamesa Renewable Energy Türkiye CEO'su Hakan Yıldırım, rüzgar türbinleri için üretilen jeneratörlerin yüzde 55'in üzerinde bir yerlilik oranına sahip olduğuna vurgu yaparak, "Türkiye'de ilk defa rüzgar türbinleri içerisinde kullanılacak olan bu ebattaki jeneratörler yüzde 55 üzerinde yerli imal edildi. Dolayısıyla bu ilk defa yapılan bir şey. Türk mühendisliği ve bizim tabiî ki Siemens Gamesa olarak getirdiğimiz kalite standartlarıyla beraber yapıldı. EMS firması bugün bizim global tedarik zincirimiz içerisinde dünyada kurduğumuz herhangi bir rüzgar türbinüne jeneratör ihraç edebilecek bir potansiyele geldi" diye konuştu.

Siemens Gamesa Renewable Energy, Türkiye için yaklaşık 1 gigawatt'lık Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı (YEKA) projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. CEO Hakan Yıldırım, Türkiye'de üretilen jeneratörlerin YEKA projesinde de kullanılacağını belirterek, "Bugün burada kurulmuş olan jeneratörler bizim YEKA'dan önce kuracağımız 10 türbinlik bir santralde kullanılacak olan jeneratörler. Ama aynı türler belki bir büyüğü YEKA'da da kullanılacak. Dolayısıyla bu kabiliyeti belki YEKA projesine başlamamıza, fabrikayı kurmamıza bir buçuk sene olmasına rağmen bu kabiliyete ulaşmış olmak tabi YEKA projesiyle ilgili de bizim özgüvenimizi artırıyor" dedi.

EMS Electronics Genel Müdürü Hüsamettin Canbaz ise yerlilik oranını yüzde 55'ten yüzde 70'lere kadar çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Siemens Gamesa Renewable Energy, Türkiye'nin artan yenilenebilir enerji ihtiyacını karşılamak amacıyla yerel iş ortakları ve tedarikçilerle işbirliğini güçlendiriyor. Şirketin amacı, kendi türbin üretimi ve Türkiye'deki geniş tedarikçi ağıyla yerel pazara ve Avrupa pazarına modern, güçlü rüzgar türbinleri tedarik etmek. Üretilen rüzgar türbinleriyle 1 yılda 8 bin 500 haneye elektrik verilebiliyor.



Siemens Gamesa ile EMS Electronics İşbirliği Yaptılar




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı