TCDD G.M. Ali İhsan Uygun "Demiryolları gittiği yere ekonomik refah, sosyal refah götürür"

TCDD G.M. Ali İhsan Uygun "Demiryolları gittiği yere ekonomik refah, sosyal refah götürür"

Dergi: 1542       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 13/06/2021      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


TCDD G.M. Ali İhsan Uygun "Demiryolları gittiği yere ekonomik refah, sosyal refah götürür"


TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun ve beraberindeki heyet “Emniyet Kültürü ve Farkındalığı” toplantısının ikinci gününde Adıyaman, Kahramanmaraş, Gaziantep, Osmaniye illerindeki bütün istasyonları ziyaret ederek TCDD personeli ile görüştü. TCDD ‘yi nasıl daha iyi bir noktaya taşıyabiliriz ve emniyet kültürünün oluşturulması konusunda çalışanların fikirlerini dinledi.

TCDD heyeti günün ilk durağı olan Adıyaman Gölbaşı’na geldi. Heyet istasyonda Kaymakam Mutlu Köksal tarafından karşılandı. İstasyonda bir süre inceleme yapan Genel Müdür Uygun Kaymakam Köksal’dan ilçe hakkında bilgi aldı. Kaymakam Köksal, yeni OSB’lerin kurulduğunu belirterek yük taşımacılığı için alternatif çalışmaların yapılmasını istedi. Genel Müdür Uygun, “Talepleriniz ekiplerimiz tarafından etüt edilsin. İmkânlar çerçevesinde bölgenize hizmet etmekten memnuniyet duyarız” dedi.

Genel Müdür Uygun daha sonra, ray ölçüm ve haritalandırma cihazı hakkında bilgi aldı. Bir süre cihazı kullanarak tecrübe etti. Yüksek teknolojili IMS ölçüm sistemi sayesinde hat eksen koordinatı ve hat parametrelerini çok hassas ölçümün sağlayan cihaz haritalarına güncellenmesi ve dijital ortama aktarılmasını sağlıyor. Sistem sayesinde tünel içi taramalarda gabari kontrolü yapılabiliyor. Bu ölçülerden elde edilen geometrik veriler hesap edilerek tüm ray kilometre bilgileri güncelleniyor.

Daha sonra Eğitim treniyle Gaziantep’e gelen Genel Müdür Ali İhsan Uygun ve beraberindeki heyet 6. Bölge Müdürü Oğuz Saygılı tarafından karşılandı. Uygun, Gaziantep Tarihi Garı’nda personel ile sohbet etti.

Uygun “Arkadaşlar dünya çok çabuk değişiyor. Akıllı insan tecrübeden ders çıkartır daha akıllı insan başkalarının tecrübelerinden ders çıkartır. Bizde başkalarına da bakıyoruz, kendi yaşadığımız tecrübelerimize de bakıyoruz. Hem çalışanların hakları konusunda, hem de kurumun kazancı noktasında, ülkeye katma değer üretme noktasında TCDD’nin önemli bir görevi var. Herkes şöyle düşünebilir, ben ne olacağım? Şuna emin olun daha çok çalışarak bugünden daha iyi olacağız. Bağlı Ortaklıklarla 23 bin çalışanımız var. 13 bin km demiryolu ağlımızı yönetiyoruz. Daha iyi iş üreten, ülkeye daha fazla katma değer katan bir TCDD ile hepimiz bugünden yarına baktığımızda çok daha iyi bir noktaya geleceğiz. Ayrı gayrı yok. Hepimiz biriz. Kendinize inanın.” dedi.

Genel Müdür Uygun yolculuk boyunca eğitim vagonunda TCDD 5. Bölge Müdürü Aliseydi Felek, 6. Bölge Müdürü Oğuz Saygılı ve TCDD personeliyle bilgilendirme toplantısı yaptı. Hatlarla ilgili yeni projeler, iyileştirmeler ve sorunlar masaya yatırıldı.

Emniyet kültürü ve eğitim treni daha sonra Osmaniye Bahçe istasyonuna geldi. Burada heyet Belediye Başkanı İbrahim Baz ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Başkan Baz, yeni tren yolunun ilçeyi ikiye böldüğünü belirterek “biz bunu bölünmüşlük olarak görmüyoruz, ancak bazı sıkıntılar oluyor. Bu konuda destek ve yardımlarınızı bekliyoruz” dedi.

Uygun, “Bölgelerimizi ziyaret etmek için yola çıktık. İl ve ilçelerde görüşmeler yapıyoruz. Bahçe Belediye başkanı taleplerini yaptı. Bizde inşallah gereğini yapacağız. Demiryolları gittiği yere ekonomik refah, sosyal refah götürür. Bahçe’de bundan nasibini almış bir ilçe. Bazen nimetin külfeti oluyor. İlçeyi böldük ama gönülleri bölmedik. Hayırlı bölünmelerdir bunlar. Bizde demiryolları olarak burada ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.



TCDD G.M.  Ali İhsan Uygun




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı