TCDD Heyeti Güney Kore'yi Ziyaret Etti

TCDD Heyeti Güney Kore'yi Ziyaret Etti

Dergi: 1452       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 11/09/2019      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


TCDD Heyeti Güney Kore'yi Ziyaret Etti


Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt ve TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun, demir yolu yatırımları ve teknolojileri konusunda temaslarda bulunmak üzere Güney Kore’yi ziyaret ederek, bir dizi görüşme ve incelemelerde bulundu.

 
İskurt ve Uygun, AYGM Genel Müdür Vekili Necdet Sümbül ile birlikte hızlı trenler ve demir yolu teknolojisinde özellikle son yıllarda büyük yol kat eden Güney Kore’de çeşitli temaslarda bulundular.

Demir yolu yatırımları ve demir yolu güvenliği gibi konular başta olmak üzere teknoloji, altyapı, üretim gibi bir çok konu ile üzerinde işbirliğini geliştirmek üzere Güney Kore’ye giden heyet, Güney Kore Demiryolları (KRNA) Genel Müdürü Kim Sang-Gyun ile bir araya gelerek işbirliği ve tecrübe paylaşımı konusunda görüşme gerçekleştirdi.

Heyet Güney Kore Demiryolu Araştırma Enstitüsü’nde (KRRI) demir yolu seyir emniyeti ve Ar-Ge çalışmaları konularında görüşmeler ve temaslar gerçekleştirdi. Güney Kore’de demir yolu yatırımları ile ilgili incelemelerde bulunan heyet, demir yolu sektörünün dünyada öncü olan Koreli firmaların yetkilileriyle de bir araya gelerek çalışmalarını da incelediler.

İKİ ÜLKE DEMİR YOLLARI ARASINDA MUTABAKAT METNİ İMZALANMIŞTI


Bakan Yardımcısı İskurt ve Genel Müdür Uygun’un ziyaret ettiği Güney Kore ile 18 Haziran 2019 Salı günü Ankara’da iş birliğine yönelik mutabakat zaptı imzalanmıştı.

Ali İhsan Uygun’un TCDD Genel Müdürlüğü görevine atanmasından sonra hız kazanan iki ülke demir yolları arasındaki işbirliği süreci 2006 yılına kadar uzanıyor.

Adapazarı’nda TCDD ve Güney Koreli şirketlerin de hisseleriyle kurulan HYUNDAI-EUROTEM tesislerinde ülkemizin ihtiyaçlarına yönelik hafif raylı araçlar, elektrikli tren setleri ve modern metro araçları üretiliyor.



TCDD Heyeti Güney Kore'yi Ziyaret Etti




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı