TEİAŞ elektrik depolama tesisleri için duyuru yayınladı

TEİAŞ elektrik depolama tesisleri için duyuru yayınladı

Dergi: 1555       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 22/09/2021      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


TEİAŞ elektrik depolama tesisleri için duyuru yayınladı


Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) elektrik depolama tesislerinin iletim sistemine bağlantısı, SCADA ile izlenmesi ve yan hizmetlere katılımına dair teknik kriterler duyurusu yayınladı.

Kriterler 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu, Elektrik Piyasası Yan Hizmetler Yönetmeliği, Elektrik Piyasası Bağlantı ve Sistem Kullanım Yönetmeliği, Elektrik Şebeke Yönetmeliği, Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği ve Elektrik Piyasasında Depolama Faaliyetleri Yönetmeliğine dayalı olarak hazırlandı.

Duyuruda yer alan amaç, kapsam ve dayanak kısmı ise şöyle belirlendi:

Amaç

MADDE 1 – (1) Bu teknik kriterlerin amacı;  elektrik depolama tesislerinin iletim sistemine bağlantısı, SCADA ile izlenmesi ve yan hizmetlere katılımına dair teknik kriterlerin belirlenmesidir.

Kapsam

MADDE 2 – (1) Bu teknik kriterler;  elektrik depolama tesislerinin iletim sistemine bağlantısı, SCADA ile izlenmesi ve yan hizmetlere katılımına dair teknik gereklilikleri kapsar.
(2) Pompaj depolamalı hidroelektrik santraller ile enerji kesintisi sırasında kullanılmak üzere tesis edilen kesintisiz güç kaynakları bu teknik kriterlerin kapsamı dışındadır.

Dayanak

MADDE 3 – (1) Bu teknik kriterler, 14/3/2013 tarihli ve 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu, Elektrik Piyasası Yan Hizmetler Yönetmeliği, Elektrik Piyasası Bağlantı ve Sistem Kullanım Yönetmeliği, Elektrik Şebeke Yönetmeliği, Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği ve Elektrik Piyasasında Depolama Faaliyetleri Yönetmeliğine dayanılarak hazırlanmıştır.

 

Elektrik Depolama Tesislerinin Teknik Kriterleri Hakkında Duyuruya ulaşmak  için bu linke tıklayabilirsiniz



TEİAŞ elektrik depolama tesisleri için duyuru yayınladı




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower