Taşgeçit Elektrik, Karadere HES Projesi

Taşgeçit Elektrik, Karadere HES Projesi

  • BURADASINIZ
  • /
  • ANA SAYFA
  • /
  • Yatırım Projeleri

Dergi: 1352       Kategori: Yatırım Projeleri       Yayınlanma Tarihi: 21/09/2017      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Taşgeçit Elektrik, Karadere HES Projesi

ÇED süreci başlatıldı

Taşgeçit Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Trabzon'da yapımı planlanan ''Karadere HES Projesi'' ile ilgili hazırlık çalışmalarına devam ediliyor.
Yatırımlar Dergisi'nin aldığı bilgiye göre; yaklaşık 41 milyon liraya mal olacak söz konusu proje ile ilgili Mitto Madencilik firmasınca hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunuldu. Bakanlık da raporu inceleyerek, uygun buldu ve ÇED sürecini başlattı.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) 4,3 MW kurulu gücünde planlanan söz konusu proje için ön lisans vermişti. Ön lisans, 20 Nisan 2017 – 20 Nisan 2019 tarihleri arasında geçerli olacak. Şirketin elektrik üretim lisansı almak için bu süre içinde EPDK'nın kendisinden istediği şartları yerine getirmesi gerekiyor.
Proje kapsamında; Talvegden yüksekliği 3,10 m ve savak uzunluğu 14 m olan dolu gövdeli Karadere Regülatörü, 17 m uzunluğunda, 4 m genişliğinde iki adet çökeltme havuzu, 980 m uzunluğunda, 3 m çapında modifiye at nalı kesitinde iletim tüneli, 22 m uzunluğunda, 12 m genişliğinde yükleme havuzu, 1.370 m uzunluğunda 0,85 m iç çapında cebri boru, İki adet 5.681 kW güce sahip Pelton türbin içeren santral binası yapılacak.
* Yatırımlar Dergisi 1335 (GB)



Taşgeçit Elektrik, Karadere HES Projesi




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

Solarex

hydropower