Türk Eximbank, AEBF üyesi kuruluşlar ile çerçeve anlaşması imzaladı

Türk Eximbank, AEBF üyesi kuruluşlar ile çerçeve anlaşması imzaladı

Dergi: 1360       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 15/11/2017      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Türk Eximbank, AEBF üyesi kuruluşlar ile çerçeve anlaşması imzaladı


Türk Eximbank, Asya Eximbanklar Forumuna (AEBF) daimi üye statüsü kazandı ve AEBF üyesi kuruluşlar ile karşılıklı kredi hatları açılımasına yönelik çerçeve anlaşması imzaladı.

Açıklamada şöyle denildi:

"Asya kıtasında yer alan üye ülkelerin ihracat kredi kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirmek amacıyla kurulan Asya Eximbankları Forumunun 2017 Yıllık Toplantısı 14-16 Kasım 2017 tarihlerinde Avustralya'nın ev sahipliğinde, Sidney kentinde gerçekleştirilmiştir. 2015 yılından bu yıla Foruma geçici üye statüsünde katılan Türk Eximbank, bu yılki toplantı ile daimi üye statüsü kazanmıştır. Üyelik protokolünü Foruma Türk Eximbank adına katılan Genel Müdür Sayın Adnan Yıldırım imzalamıştır.

Diğer taraftan, ülkelerin karşılıklı ticaretini finanse edecek kredi hatlarına yönelik çerçeve anlaşma, toplantı esnasında 11 üye kuruluşun temsilcileri tarafından imzalanmıştır. Kredi hatları, kuruluşların stratejileri ve bağlı oldukları hukuki yetkiler çerçevesinde açılacak olup, Asya'daki ticaret hacmine olumlu katkılar yapması beklenmektedir. Çerçeve Anlaşma yine Türk Eximbank Genel Müdürü Sayın Adnan Yıldırım tarafından imzalanmıştır.

Öte yandan Türk Eximbank Heyeti, Yıllık Toplantı esnasında JBIC (Japonya), Hindistan Eximbank, Endonezya Eximbank, Vietnam Kalkınma Bankası, Asya Kalkınma Bankası, EFIC (Avustralya) ve Tayland Eximbank yetkilileri ile ikili temaslarda bulunarak olası işbirliği olanakları hakkında görüş alış verişinde bulunmuştur. Forumun 2020 yılında gerçekleştirilecek Yıllık Toplantısının ise Türk Eximbank'ın ev sahipliğinde yapılması kararlaştırılmıştır.

Türk Eximbank Genel Müdürü Sayın Adnan Yıldırım, toplantı sonrasında hem Foruma daimi üyelik sağlanmasının, hem de imzalanan çerçeve anlaşmanın, ihracat kredi kuruluşlarının Dünya ticaretindeki etkisinin arttığı bu dönemde daha da önem kazandığına vurgu yaparak, AEBF üyeleri ile işbirliğinin Türk Eximbank'ın Türkiye ihracatına sağladığı desteği daha da artıracağına inandığını belirtmiştir."

 



Türk Eximbank, AEBF üyesi kuruluşlar ile çerçeve anlaşması imzaladı




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı