Türk madencilik şirketi CS Global, ABD'de 10 milyon dolarlık yatırım yapacak

Türk madencilik şirketi CS Global, ABD'de 10 milyon dolarlık yatırım yapacak

Dergi: 1554       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 18/09/2021      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Türk madencilik şirketi CS Global, ABD'de 10 milyon dolarlık yatırım yapacak


Türk madencilik şirketi CS Global, ABD'nin Batı Virginia eyaletinde 10 milyon dolarlık yatırım yapacak.

Barit üretimi ve satışı alanında faaliyet gösteren CS Global'in, ABD'deki ilk üretim tesisini Batı Virginia'daki Moundsville şehrinde açacağı duyuruldu.

Konuyla ilgili olarak Batı Virginia Valiliğinden yapılan açıklamaye göre ; 2022 yılının  ilk çeyreğinde faaliyete geçmesi beklenen tesise 10 milyon dolarlık yatırım yapılması planlanıyor.

Söz konusu açıklamada, şirketin, Batı Virginia'da "ADO Industries Inc." adı altında faaliyet göstereceği belirtilerek,  Moundsville şehrinde demir yolu ve mavna taşıma sistemlerine kolay erişime sahip bir tesisi devralan şirketin söz konusu tesiste ham maddeleri işlemek için yeni bir barit öğütme sistemini inşa edeceği bildirildi.

Batı Virginia Valisi Jim Justice, konuya ilişkin değerlendirmesinde, yatırımlarıyla bölge ekonomisine katkı sunacak CS Global Group'a teşekkür etti. CS Global'in bölgede başarılı olmasını istediklerini vurgulayan Justice, "Onların başarısı tüm eyaletimizin başarısıdır. Bu vizyonun gerçeğe dönüşmesini sağlamak için elimden gelen her şeyi yapacağım." dedi. 

Batı Virginia Valiliği tarafından CS Global şirketinin yatırımının duyurulduğu toplantıya, Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği Ticaret Başmüşaviri Mustafa Koca ile bölge yetkilileri de katıldı.

CS Global Yönetim Kurulu Başkanı Cem Sak da Batı Virginia'daki yatırımları için duydukları heyecanı dile getirdi. Batı Virginia'nın büyük şehirlere kolay erişim fırsatı sunduğunu aktaran Cem Sak, bölgede büyümeyi hedeflediklerini belirtti.

 

Linkedin paylaşımımızı görmek için bu lınke tıklayabilirsiniz ...

 



Türk madencilik şirketi CS Global, ABD'de  10 milyon dolarlık yatırım yapacak




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı