Türk müteahhitlerine Senegal’den yatırım daveti

Türk müteahhitlerine Senegal’den yatırım daveti

Dergi: 1395       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 18/07/2018      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Türk müteahhitlerine Senegal’den yatırım daveti


Senegal Büyükelçiliği Müsteşarı ve İktisadi Ofis Şefi Cheikh Diallo,  Ankara  Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran’ı ziyaret etti. Türk iş adamlarını yatırım yapmaya davet eden Diallo, Senegal ekonomisi hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Gürsel Baran ise “Ankara ile olan ticaret 50 milyon dolar civarında. Bu rakamın birkaç yıl içinde aşılıp 1 milyar dolara kadar çıkabileceğine inanıyorum” dedi.

Senegal’in bölgeye giriş ve hitap ettiği geniş bölge açısından önemli bir pazar olduğunu ifade eden Diallo, “Yatırımcılar sadece Senegal’e değil, diğer pazarlara da gelmiş olacaklar. Ekonomimiz bu yıl yüzde 7,2 oranında büyüdü. Enflasyon oranımız sadece yüzde 1” açıklamasında bulundu.

Türk müteahhitlik firmalarının başarılarından da bahseden Diallo, ATO üyesi Limak ve Summa AŞ’nin kongre merkezi, havalimanı ve stadyum gibi büyük projeleri hayata geçirdiğini söyledi. Turizm sektörü başta olmak üzere iş birliklerini çeşitlendirmek istediklerini anlatan Diallo, Türk firmalarının Senegal’e sadece yatırım için değil bölgeyi geliştirmek için de geldiklerini ifade etti. 



Türk müteahhitlerine Senegal’den yatırım daveti




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı