Türkiye Müteahhitler Birliği 66'ncı yılını kutladı

Türkiye Müteahhitler Birliği 66'ncı yılını kutladı

Dergi: 1373       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 15/02/2018      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Türkiye Müteahhitler Birliği 66'ncı yılını kutladı


Türkiye Müteahhitler Birliği’nin kuruluşunun 66'ncı yılını kutladı. TMB Başkanı Yenigün, "Bugün Türk inşaat sektörünün dünyada ulaşmış olduğu konum hepimiz için gurur vericidir" dedi. 

 

Türkiye Müteahhitler Birliği 66'ncı yılını kutladı. 66'ncı yıla özel resepsiyon düzenlendi. Özel resepsiyon Türkiye Müteahhitler Birliği’nin Ankara’daki genel merkez binasında düzenlendi. Geceye, Yönetim Kurulu ve üyelerinin yanı sıra Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin ve Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan büyükelçiler ve bürokratlar katıldı.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek resepsiyonda konuşma yaptı. Şişmek, "Biz dünyadaki başarılarınızla övünüyoruz. Destek mekanizmaları noktasında ilave çabalar içindeyiz. Hizmet ihracatını çok önemsiyoruz. İnanıyorum ki önümüzdeki dönemde sizlerin daha fazla kaynağa erişmeniz için elimizden gelen çabayı göstereceğiz" şeklinde konuştu. Harcanan çabayı takdir ettiğini ifade eden Şimşek, "Daha nice 66. Yıllara diyorum. İnanıyorum ki dünya liginde bizi daha güçlü şekilde temsil edeceksiniz" dedi. 

"66 yıllık kurum sayısı çok fazla değil

Türkiye'nin 66 yıllık bir tarihi kucaklayan kurum sayısının çok fazla olmadığını ifade eden Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, "Bugün Türk inşaat sektörünün Türkiye’de ve dünyada ulaşmış olduğu konum hepimiz için gurur vericidir" dedi. 

Türk müteahhitlik sektörünün 119 ülkeyle rekabet ettiğini ifade eden Yenigün, "Türkiye'de gerçekleştirilmekte olan dev altyapı yatırımlarının neredeyse tümünü üyelerimiz üstlenmiş durumdalar. Bugün küresel ekonomi olumlu seyrediyor; ancak önümüzde zorluklar görünüyor ve geleceğe hazırlanmak adına kırılganlıkları azaltacak reform ajandaları önem taşıyor. İş dünyası olarak beklentimiz; Türkiye’nin adım adım normalleşmesi, sıranın artık ekonomiye gelmesi. Yurtdışında da en kötü dönemin geride kaldığını, önümüzdeki dönemin daha olumlu olacağını umuyoruz" şeklinde konuştu. TMB Yönetim Kurulu Başkanı Yenigün özetle şunlardan bahsetti; 

YÜREĞİMİZ ASKERLERİMİZLE BİRLİKTE: "Yüreğimiz, Zeytin Dalı Harekatı ile terör odaklarına karşı verilmekte olan haklı mücadelede Türk Silahlı Kuvvetlerimizle birlikte... Dileğimiz, kahraman askerlerimizin zaferi ve sağ salim yurda dönmeleridir. Ülkemizi korumak için verdikleri mücadele yolunda canlarını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor; en kısa sürede sınırlarımızda kalıcı barışın ve huzurun tesis edilmesini temenni ediyoruz."

TMB ÖNEMLİ ROL OYNADI: "Türkiye Müteahhitler Birliği, yurtiçinde inşaat sektörünün gelişiminde ve yurtdışı müteahhitlik hizmetlerinin bugün geldiği noktada çok önemli bir rol oynamıştır. Aramızdan ayrılmış olan değerli kurucularımızı ve sektörümüzün duayenlerini rahmetle anıyor; tüm geçmiş başkanlarımızın ve yönetimlerin emeği için sektörümüz ve üyelerimiz adına kendilerine bir kez daha içten şükranlarımı sunuyorum."

HÜKÜMETİMİZİN GÜCÜNÜ YANIMIZDA HİSSETMEMİZ ÇOK ÖNEMLİ: "TMB Yönetimi olarak sektördeki sorunlarımızın çözümü için var gücümüzle çalışıyoruz. Üyelerimizin en büyük sorunu Fiyat Farkları ve Kamu İhale Kanunu konularında İNTES ile birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yurtdışı müteahhitlik hizmetlerinde yolumuzun daha da açılması için Ekonomi Bakanlığımız ve Eximbank ile sürekli ilişki içerisindeyiz. Yurtiçinde sektörün sürdürülebilir gelişimi için kardeş STK'lar ile yakın temas halindeyiz. Bizler bu çalışmaların ekip çalışması olduğunu düşünüyor; ekibin her birinin kendine düşeni yapmaktaki başarı oranına paralel olarak daha ileriye gidebileceğimizi düşünüyoruz. Müteahhitlik sektöründe, bankalarımız ve özellikle hükümetimizin gücünü yanımızda hissetmemiz çok önemli... Biz sektör olarak çalışmaya ve mücadele etmeye devam edeceğiz."

 



Türkiye Müteahhitler Birliği 66'ncı yılını kutladı




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı