Ulaşıma Yapılan Yatırımlar 537 Milyar Lirayı Aştı

Ulaşıma Yapılan Yatırımlar 537 Milyar Lirayı Aştı

Dergi: 1429       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 21/03/2019      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Ulaşıma Yapılan Yatırımlar 537 Milyar Lirayı Aştı


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) tarafından Milli Kütüphane'de düzenlenen "2019 Avrasya Hizmet Ödülleri Töreni"ne katıldı.

Turhan, “Bugüne kadar yapılan yatırımlar 537 milyar lirayı aştı. Ülkemizin kalkınma hamlesini çok daha yükseklere taşıyacak irili ufaklı 3 binin üzerinde projeyi daha tamamlamanın gayreti içindeyiz" diye konuştu.

Ulaştırma ve alt yapı çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Turhan, bu zamana kadar yapılan yatırımların 537 milyar lirayı aştığını açıkladı.

Gelecekte hizmete açılacak projeler hakkında konuşan Turhan, "İstanbul-İzmir Otoyolunu bu sene sonunda, Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolunu 9 Eylül 2019'da, Ankara-Sivas hızlı tren hattını 2020'de, Ankara-Niğde Otoyolunu 2020'de, yüzde yüz yerli ve milli uydumuz Türksat 6A'yı 2021'de, Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir Otoyolunun Malkara-Gelibolu-Lapseki Kesimini 2022 yılında hizmete sokacağız. Bu arada YHT Anadolu'dan Avrupa'ya, Halkalı'ya ulaştı. Artık Ankara'dan İstanbul'a 4-4.5 saatte gidilecek. Bu sayede Çin'den çıkacak olan vagonlar Hazar, Bakü, Tiflis ve Kars'ı geçerek, İstanbul'a ulaşacak, aktarma yapmadan Londra'ya kadar gidebilecek. Bunların yanında, ülkemizin kalkınma hamlesini çok daha yükseklere taşıyacak irili ufaklı 3 binin üzerinde projeyi daha tamamlamanın gayreti içindeyiz." açıklamasında bulundu.

31 Mart'taki yerel seçimlerin çok önemli olduğunu sözlerine ekleyen Bakan Turhan, hizmetleri yerel genel ayrımı yapmaksızın, ülkenin yarınlarına yapılmış yatırım olarak gördüklerini söyledi.

Konuşmaların ardından, Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği Başkanı Hikmet Eren'den ödülünü alan ve kendisine takdim edilen "çapan"ı giyen Turhan, dernek yöneticilerine teşekkürlerini iletti.



Ulaşıma Yapılan Yatırımlar 537 Milyar Lirayı Aştı




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı