Valmet, Kipaş Kahramanmaraş Kağıt Fabrikasına Çok Yakıtlı Kazan Sistemi Kuracak

Valmet, Kipaş Kahramanmaraş Kağıt Fabrikasına Çok Yakıtlı Kazan Sistemi Kuracak

Dergi: 1555       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 21/09/2021      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Valmet, Kipaş Kahramanmaraş Kağıt Fabrikasına Çok Yakıtlı Kazan Sistemi Kuracak

Kipaş Kağıt enerjisini Valmet ile üretecek

 

Valmet’in Kipaş Kağıt’a kurduğu çok yakıtlı kazan saatte 260 ton buhar üretiyor

 

Enerji, selüloz ve kağıt sektöründeki referansları dünya çapında her geçen gün artan Valmet, yakın zamanda devreye giren Kipaş Kağıt Söke fabrikasına tedarik ettiği çok yakıtlı kazanın bir benzerini, şirketin Kahramanmaraş tesisine de kuruyor. Tesis, mevcut makinanın yanı sıra kurulacak yeni kağıt makinası için gerekli buharı da üretecek kapasitede tedarik edildi.

 

Valmet, Kipaş Kağıt Sanayi İşletmeleri A.Ş.'nin Kahramanmaraş'taki kağıt fabrikasına çok yakıtlı bir kazan ve yardımcı proses ekipmanlarını tedarik edecek. Yeni kazan, kağıt fabrikasının buhar ve elektrik beslemesinin güvenilirliğini artıracak. Ayrıca, buhar üretim kapasitesi, fabrikanın gelecekte kurulacak PM4 kağıt makinesi için de yeterli olacak.

2023 yılının üçüncü çeyreğinde devreye alınması planlanan tesisin 25-35 milyon EUR aralığında değer taşıdığı açıklandı.

Kipaş Kağıt Sanayi İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Sinem Öksüz Dedebayraktar satın alım ile ilgili şunları söyledi: “Valmet'in çalışma şeklinden ve daha önceki kazan tesisi projemizdeki mükemmel işbirliğinden çok memnunuz. Valmet'in teknolojisini güvenilir buluyor ve çevre dostu olmasını takdir ediyoruz.”

Valmet Enerji İş Birimi Başkan Yardımcısı Kai Janhunen ise, “Bu, Kipaş Holding'in tekrarlanan bir siparişi, çünkü daha önce Söke’deki yeni kağıt fabrikasına aynı tesisi tedarik ettik. Müşterimizin bize duyduğu güvene çok değer veriyoruz.” dedi.

Yeni kazan saatte 260 ton buhar üretecek

Valmet'in teslimatı, kağıt ve su arıtma çamuru, atık plastikler ve kömürü birlikte yakmak için bir Valmet CFB Boiler içeriyor. Kazan, sirkülasyonlu akışkan yatak (CFB) teknolojisini kullanacak ve kazan tesisi, saatte 260 ton (114 bar, 542 °C) buhar üretim kapasitesine sahip olacak. Teslimata ayrıca bir Valmet Elektrostatik Çöktürücü, bir Valmet Torbalı Filtre, bir Valmet DNA Otomasyon Sistemi ve yedek parçalar dahil olacak.

 

Logos

Kipaş Kağıt Sanayi İşletmeleri A.Ş. hakkında: Kipaş Kağıt Sanayi İşletmeleri A.Ş. 2011 yılında Kipaş Holding'in iştiraki olarak, atık kağıttan yüksek kaliteli karton kağıt üretimi yapmak üzere kurulmuştur. Halihazırda Kipaş'ın Kahramanmaraş'ta yıllık 450.000 ton üretim kapasitesine sahip PM1 ve Söke'de 720.000 ton üretim kapasitesine sahip PM2 olmak üzere iki kağıt makinesi bulunmaktadır.

 

Linkedin Paylaşımımızı Görmek İçin Bu Linke Tıklayabilirsiniz...

 



Valmet, Kipaş Kahramanmaraş Kağıt  Fabrikasına Çok Yakıtlı Kazan Sistemi Kuracak




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı