Wilo Türkiye su için doğa yürüyüşü düzenledi

Wilo Türkiye su için doğa yürüyüşü düzenledi

Dergi: 1429       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 22/03/2019      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Wilo Türkiye su için doğa yürüyüşü düzenledi


Wilo Türkiye ve Atlas Dergisi işbirliği ile 9 Mart Cumartesi günü “Su için Yürüyoruz” etkinliği düzenlendi.

Wilo Türkiye tarafından yapılan açıklamaya göre susuzluk tehdidine dikkat çekmek amacı ile Kırklareli’nin Vize ilçesine bağlı Balkaya Köyü’nün çevresinde gerçekleşen doğa yürüyüşüne Wilo Türkiye çalışanları, Atlas dergisi ekibi ve çok sayıda gazeteci katıldı.

Yürüyüşçüler, rehber eşliğinde yörenin doğa değerlerini ve su varlığı açısından taşıdığı önemi keşfetme fırsatı yakaladı.

“Suya hep birlikte sahip çıkmalıyız”

Doğa yürüyüşü öncesinde bir konuşma yapan Wilo Türkiye Genel Müdürü Ercüment Yalçın şunları söyledi:

“Bildiğiniz gibi iklim değişikliğinin etkilerini her geçen yıl daha sancılı bir şekilde yaşıyoruz. İklim değişikliği ile gelen kuraklık sorunu su kaynaklarını tehdit ediyor. Bununla birlikte düzensiz yapılaşma, aşırı nüfus artışı, sera gazlarındaki artış dünyayı daha ‘susuz’ bir yer haline getiriyor. Araştırmalar 2040 yılında dünyanın beşte birinin su sıkıntısı yaşayacağını gösteriyor. Su sıkıntısı çekmesi muhtemel olan 33 ülke arasında Türkiye 27’inci sırada yer alıyor. Dünya tarım alanlarının önemli bir bölümü çölleşme tehlikesi altında. Bu sebeple Wilo Türkiye olarak, düzenlediğimiz bu doğa yürüyüşü ile suyun korunmasına ve verimli kullanımına dikkat çekmeyi hedefliyoruz. Hayatın kaynağı olan ve hayat fonksiyonlarımızı dengede tutan suya hep birlikte sahip çıkmalıyız. Biz Wilo olarak suyun korunması konusunda sorumluluk duymaya ve bu mesajı vermeye devam edeceğiz. Herkesin temiz suya ulaşabildiği bir dünya diliyoruz.”



Wilo Türkiye su için doğa yürüyüşü düzenledi




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

Solarex

hydropower