Xylem, Anadolu Flygt'ı Satın Aldı

Xylem, Anadolu Flygt'ı Satın Aldı

Dergi: 1559       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 18/10/2021      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Xylem, Anadolu Flygt'ı Satın Aldı


Xylem Inc., Türkiye'nin önde gelen pompa ve su arıtma sistemleri şirketi Anadolu Flygt'ı satın alarak bölgesel faaliyetlerinin kapsamını genişletti.

Yatırımlar Dergisi'nin aldığı bilgiye göre;  satın alma işlemi, şirketin bölge genelinde çok daha fazla sayıda ülkeye hizmet vermesine böylece sürdürülebilir su kullanımı için kanıtlanmış sistemlerin yanı sıra gelişmiş bir dijital su çözümleri paketi sunarak Xylem'in, Orta Doğu pazarında büyümesini daha da hızlandırmasını mümkün kılacak.

Küresel su teknolojisi şirketi olan  Xylem’in, pompa ve su arıtma sistemleri temini, montajı ve satış sonrası servis hizmetlerinde Türkiye’de önemli firmalar arasında yer alan Anadolu Flygt'ı satın alması şirketin hızla büyüyen Orta Doğu, Afrika ve Türkiye bölgesindeki operasyonlarını güçlendirme hedefiyle uyumlu. Bu uyum, Xylem'in bölgedeki pompa ve su arıtma sistemlerine yönelik tedarik zincirini daha da güçlendirip müşteri ihtiyaçlarını karşılamasının yanı sıra su teknolojisi çözümleri portföyünü geliştirmesine imkan tanıyacak. Bu durum Orta Doğu’da su ve atık su sektörünü destekleyen daha güçlü sinerjilerin yaratılmasına olanak sağlayacak.

 

Xylem, Ortadoğu ve Türkiye bölgesine yeni Genel Müdür atayarak bölgedeki  etkisini güçlendiriyor - Pompa Vana ve Sistemleri Dergisi - Pump Valve and  Systems Magazine

Xylem Orta Doğu ve Türkiye Genel Müdürü Naji Skaf, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

''Bu, Xylem açısından kilometre taşı niteliğinde olan ve bir süredir takip etmekte olduğumuz bir anlaşmadır. Farklılaşan müşteri ihtiyaçlarına daha iyi cevap verebilmek adına bölgesel faaliyet kapsamımızı genişletmeye ve yerel yeteneklerimizi güçlendirmeye odaklanmaya devam ederken, Anadolu Flygt'ın satın alınması bizler açısından stratejik bir anlam ifade etmektedir. Tüm bölge için büyük fayda sağlayacak pompa ve su yönetim sistemlerinde kanıtlanmış, güçlü özellikler sağlayan değerli bir varlık elde etmeye hazırız. Anadolu Flygt'ın sulama, bina ve endüstriyel sektörlerdeki yerel uzmanlığı ve sunduğu çözümleri ile birlikte Xylem'in dünya standartlarındaki ürünleri ve küresel kaynakları daha yüksek operasyonel verimlilikler, su tasarrufu ve artan karlılık dahil olmak üzere müşterilerimizin değişen ihtiyaçlarını daha iyi karşılayan gelişmiş çözümler sunmamıza olanak tanıyacaktır. Faaliyetlerimizi, gelişmekte olan önemli pazarları da kapsayacak şekilde genişletmemiz, tüm dünya genelinde anlamlı bir değişiklik gerçekleştirme kabiliyetimizi geliştirerek hedeflediğimiz planlara mükemmel bir uyum sağlamaktadır. Dijital, verimli ve sürdürülebilir su ve atık su arıtma çözümlerine odaklanarak bölgedeki su altyapısı sorunlarını çözme, müşterilerimizin ve son kullanıcılarımızın gereksinimlerini karşılamak için yatırım yapmaya devam edeceğiz.”

 

Sektörün, Bir Derneğe İhtiyacı Var (mı!)



Anadolu Flygt Genel Müdürü Feyyaz Yumurtacı,  yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Su sektörünün en saygın şirketlerinden biri olan Xylem ekibine katılmaktan büyük memnuniyet duymaktayız. Bir süredir gerçekleştirdiğimiz görüşmeler neticesinde bu önemli dönüm noktasına ulaştığımız için mutluyuz. Kaynaklarımızı, küresel ve bölgesel uzmanlığımız ile birleştirerek yeteneklerimizi genişletmek ve bölgedeki müşterilerimize yenilikçi, ölçeklendirilmiş, pazar lideri çözümleri sunmaya devam etmek için birlikte çalışacağız. Hizmetlerin sorunsuz bir şekilde geçişini ve entegrasyonunu sağlamak için Xylem ekibiyle yakın bir iş birliği içinde çalışmayı dört gözle bekliyoruz.”

Xylem, satın alma işleminden önce Anadolu Flygt'ın %46 hissesine sahipti. Anadolu Flygt, dalgıç su ve atık su pompaları, dalgıç karıştırıcılar, arıtma sistemleri, paket pompa istasyonları, ileri arıtma sistemleri, UV dezenfeksiyonu ve ozon oksidasyonu, filtrasyon, hava üfleyicileri, enstrümantasyon, elektrik kontrol panoları ve otomasyon sistemleri ile pompa kiralama hizmeti konularında derin bir uzmanlığa sahip. Yaklaşık 100 kişilik güçlü kadrosu, Xylem çatısı altında entegre edildi.

Anadolu Flygt'ın satın alınması, her ikisi de akıllı altyapı değerlendirme ve yönetimi alanında faaliyet gösteren EmNet ve Pure Technologies dahil olmak üzere Xylem'in son aylarda Altyapı Boruları Su Kaçakları Tespit ve Analizi (AIA) alanında gerçekleştirtirdiği bir dizi satın alma işleminin en sonuncusunu olup Xylem'in dijital portföyü ile bölgenin su ve enerji sektörü için dijital dönüşüm planlarını destekleme taahhüdünü vurguluyor.

 

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6855781584486879232

 



Xylem, Anadolu Flygt'ı Satın Aldı




Linkedin


Nordex

hakan plastik
nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
hydropower

EIF Konferansı