Yenikent - Temelli Yolu Hizmete Açıldı

Yenikent - Temelli Yolu Hizmete Açıldı

Dergi: 1521       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 15/01/2021      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Yenikent - Temelli Yolu Hizmete Açıldı


Yenikent, Sincan ve Temelli yerleşimleri arasında konforlu ulaşım sağlayacak Yenikent-Temelli Yolu Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu, Karayolları Genel Müdürü Sayın Abdulkadir Uraloğlu ile kamu kurumları ve yüklenici firma temsilcilerinin katıldığı törenle hizmete açıldı.

Güvenli, hızlı ve kolay ulaşımın ticaret, üretim ve ihracatın önemli bir bileşeni olduğunu belirten Bakan Adil Karaismailoğlu, “Ülkemizin batısındaki önemli ticaret ve sanayi merkezlerimiz; Eskişehir, Bursa, Afyon ve İzmir'i; Ankara'ya bağlayan güzergâh üzerinde bulunan Temelli, Ankara açısından çok önemli bir geçiş noktasıdır. Temelli, Sincan ve Yenikent yerleşkeleri arasında son yıllarda hayata geçirilen 8 adet organize sanayi bölgesi ve yeni yerleşim alanları nedeniyle artan trafik yoğunluğu bu merkezlere ulaşımı sağlayan mevcut yolun yenilenmesini gerektirmiş, bu kapsamda 39,7 kilometre uzunluğunda 2x2 şeritli bitümlü sıcak karışım kaplamalı olarak Yenikent-Temelli Yolu projelendirilmiştir." diye konuştu.

Yenikent-Temelli Yolu'nun 29 km'lik kesiminin hizmete sunulduğunu söyleyen Bakanımız, yolun; Anadolu Otoyolu, Sincan Organize Sanayi Bölgesi, Sincan ve Yenikent yerleşim alanlarının yakınlarından geçerek Zir Vadisi'ni takip ederek, Başkent Organize Sanayi Bölgesi, Anadolu Organize Sanayi Bölgesi, Ankara 2. Organize Sanayi Bölgesi ve Ankara 3. Organize Sanayi Bölgesi arasında kalan alandan Ankara-Eskişehir Devlet Yolu'na bağlandığını belirtti.

2020 yılının korona virüs salgınına rağmen Türk milletinin geleceğine ışık tutacak, Türkiye'yi yarınlara taşıyacak çok büyük projelerin hayata geçtiği bir yıl olduğunu ifade eden Bakanımız Karaismailoğlu, "Gerekli tüm sağlık tedbirlerini alarak milletimizin özlemle beklediği hizmet ve projelerimize hız kesmeden devam ettik. Ankara-Niğde Otoyolu, Kuzey Marmara Otoyolu, Amasya Çevre Yolu, Kahramanmaraş-Göksun Yolu, Akhisar Çevre Yolu, Karakurt-Horasan Yolu, Siirt Beğendik Köprüsü, Hayrabolu-Tekirdağ Yolu gibi nice dev projeyi başarıyla tamamladık ve hizmete açtık.

Aydın-Denizli Otoyolu, Kayseri Havalimanı Yeni Terminal Binası, Kayseri Tramvay Hattı gibi büyük yatırımların temellerini attık. 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara Otoyolu, Ankara-Sivas ve Ankara İzmir Yüksek Hızlı Tren hatları, Filyos Limanı, Rize-Artvin Havalimanı gibi büyük prestij projelerimize de devam ettik. Aynı şekilde 2020 yılında olduğu gibi 2021 yılı da bizim için mevcut projeleri bitirip yeni projeleri hayata geçireceğimiz yoğun bir sene olacak" ifadelerini kullandı.

Bakanımız Karaismailoğlu, Yenikent-Temelli Yolu'nun tamamının hizmete sunulmasıyla; zamandan 66 milyon TL, akaryakıttan 117,7 milyon TL olmak üzere yıllık toplam 183,7 milyon TL tasarruf sağlanacağını, yıllık karbon emisyon salınımının 48 bin 640 ton azaltılacağını sözlerine ekledi.

Törende konuşan Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu ise kuzeyde Anadolu Otoyolu'na, güneyde de Ankara-Eskişehir Devlet Yolu'na bağlanan proje kapsamında 8 adet köprü, 3 adet viyadük, 10 adet köprülü kavşak ve 5 adet dönel kavşağın yer aldığını belirtti.

Bölgedeki sanayi merkezlerinin birbirlerine ve ana ulaşım koridorlarına hızlı ve güvenli ulaşımının sağlanacağını ifade eden Uraloğlu, inşa edilen Yenikent-Temelli Yolu yapım çalışmalarının ana iş kalemleri kapsamında; 5 milyon 700 bin m³ toprak işi, 122 bin 600 mbeton, 2 milyon 380 bin ton sıcak ve soğuk karışım imalatı yapıldığını söyledi.

 



Yenikent - Temelli Yolu Hizmete Açıldı




Linkedin


Nordex

hakan plastik
nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
hydropower

EIF Konferansı