Yukarı Afrin Barajı’nda Çalışmalar Devam Ediyor

Yukarı Afrin Barajı’nda Çalışmalar Devam Ediyor

Dergi: 1348       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 18/08/2017      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Yukarı Afrin Barajı’nda Çalışmalar Devam Ediyor


DSİ Genel Müdürlüğü Kilis’e yaptığı yatırımlarla münbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerde ki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

 

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatıyla başlatılan ve büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen “ 1071 Gölet ” projesi kapsamında Kilis ilimizde nasibini almaktadır.

 

 

Çalışmaları hızla devam eden ve tamamlandığımda Kilisi ilinin gelecek 50 yıllık içmesuyu problemini ortadan kaldıracak Kilis Yukarı Afrin Barajı İnşaatında gövde dolgusuna başlandığını belirterek, İçmesuyu maksatlı Yukarı Afrin Barajı Karaafrin deresi üzerinde inşa edilmekte olup barajın gövdesi ‘’Kil Çekirdek Kum-Çakıl Dolgu’’ tipinde yapılmaktadır.

 

 

Genel Müdür Acu; Temelden yüksekliği 60 metre olacak baraj 18,9 Milyon m3/yıl içme suyu kapasitesine sahip Barajın 2017 yılı sonuna kadar 2.94 hm³  gövde dolgusunun % 50’sinin tamamlanmasının hedeflendiğini belirtti.



Yukarı Afrin Barajı’nda Çalışmalar Devam Ediyor




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı