Zorlu Enerji Şarj İstasyonu Kuracak

Zorlu Enerji Şarj İstasyonu Kuracak

Dergi: 1406       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 12/10/2018      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Zorlu Enerji Şarj İstasyonu Kuracak


10 milyon dolarlık yatırımda Vestel’in istasyonları kullanılacak


Zorlu Enerji’nin halihazırda 10 olan elektrikli araç şarj istasyonu sayısını 2018 sonunda 25’e, 2019 sonunda ise 200’e çıkarmayı planladığı açıklandı.

Zorlu Enerji Grup Başkanı Sinan Ak Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada istasyonların Vestel tarafından, Zorlu Enerji Solutions (ZES) markasıyla üretileceğini söyledi.

Ak bu konudaki Ar-Ge çalışmalarını tamamlamak üzere Vestel’in seri üretime ise 2019 yılında geçeceğini kaydetti.

Kurulumların toplam yatırım maliyetinin 10 milyon dolar olacağını, yatırımın getirisinin ise üç yılın ardından elde edilmeye başlanacağını söyleyen Ak, bu çalışmayı Türkiye’ye yatırım olarak gördüklerini de ifade etti.

Sinan Ak açıklamasında elektrikli araçların elektrik dağıtım şebekesine nasıl bir yük bindirdiğini araştırdıklarını da söylerken, dağıtım şirketlerinin 2020 sonrasındaki yatırım planları içerisine bu istasyon yatırımlarını almak durumunda kalacağı öngörüsünü paylaştı.

Zorlu Enerji’nin yurt dışında da hızlı şarj istasyonları kurmayı planladığını ifade eden Sinan Ak şunları söyledi;

“Avusturya ve Polonya’ya kadar olan Güneydoğu Avrupa’daki bütün ülkeleri sisteme dahil etmeyi düşünüyoruz. Oralarda şu an elektrikli araç yok, o yüzden olmayan yerde yapmak daha mantıklı.”

2019 yılına yalnızca Jaguar’ın Türkiye’ye bin elektrikli araç getirmeyi planlandığı bilgisini veren Sinan Ak, başka markaların da Türkiye’yi planların almaya başladığını fakat ABD’ye uygulanan gümrük vergileri sebebiyle Türkiye’ye gelecek markaların Avrupa, Japonya ve Çin markaları olacağını söyledi.



Zorlu Enerji Şarj İstasyonu Kuracak




Linkedin


Nordex

hakan plastik
nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
hydropower

EIF Konferansı