Afyon-Ankara Hızlı Tren Hattı Eylül 2019'da açılacak

Afyon-Ankara Hızlı Tren Hattı Eylül 2019'da açılacak

Dergi: 1374       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 19/02/2018      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Afyon-Ankara Hızlı Tren Hattı Eylül 2019'da açılacak


Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen, "AK Parti Afyonkarahisar 6. Olağan İl Kongresi"ndeki partililere hitabında, şehrin bugünlere gelmesinde son 15 yılda yapılan 18 milyar liralık yatırımın çok önemli bir payının bulunduğunu belirtti.

Erdoğan, eğitimde 2 bin 319 yeni derslik yaptıklarını, üniversiteyi büyüterek 11 bine yakın yatak kapasiteli yeni yurtlar inşa ederek, geleceği emanet edecekleri evlatlara Afyonkarahisar'da hizmet ettiklerini, şehirde ayrıca 15 bin seyirci kapasiteli yeni stadyum yaptıklarını söyledi.

İnşası devam eden spor merkezini de birkaç aya kadar tamamlayacaklarını belirten Erdoğan, "Aslında bu kongreyi bugün burada yapmayacaktık. İnşallah bir, iki ayda yeni kapalı spor salonumuz bitiyor. Bu artık burada da son toplantımız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağlıkta ise aralarında biri 400, biri 100 yataklı devlet hastaneleriyle 300 yataklı kadın, doğum ve çocuk hastanesinin de bulunduğu toplam 40 tesisi şehre kazandırdıklarını da sözlerine ekledi.

Şehirdeki hastanelerin yatak kapasitelerini neredeyse iki katına çıkardıklarını belirten Erdoğan, 8 bin 328 konut projesiyle Afyon'un çehresini değiştirdiklerini de söyledi.


- "Afyon-Ankara hattını Eylül 2019'da hizmete açmanın gayretindeyiz"

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ulaşımda 5,5 milyar liralık yatırımla şehri gerçek anlamda "yolların kavşağı" haline getirdiklerini de belirtti. Bölünmüş yol uzunluğunu 54 kilometreden 545 kilometreye çıkartarak, yolculukların güvenli ve konforlu şekilde sürdürülmesini sağladıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Halen 5 ayrı bölünmüş yol projesinin inşası da sürüyor. Demiryolu ulaşımının Afyon tarihinde ayrı bir yeri bulunuyor. Bunun için şehirdeki tüm demiryollarını yeniledik. Gar binasını restore ettik, hızlı tren hattının inşası etap etap sürüyor. Afyon'u, bir taraftan İzmir'e diğer taraftan Ankara'ya ve oradan Türkiye'nin her yerine bağlayacak hızlı tren hattıyla şehrin ulaşımında yepyeni bir dönem açılacağına inanıyorum. Hızlı bir yürüyüş var ve çok ciddi bir kalkınma sürecini Afyonkarahisarımızda yaşıyoruz. Afyon-Ankara hattını Eylül 2019'da, Afyon-İzmir hattını ise bir sonraki yıl hizmete açmanın gayreti içerisindeyiz



 Afyon-Ankara Hızlı Tren Hattı Eylül 2019'da açılacak




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower