Amerikan-Türk Konferansı'nda inşaat ve altyapı sektörleri ele alındı

Amerikan-Türk Konferansı'nda inşaat ve altyapı sektörleri ele alındı

Dergi: 1505       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 25/09/2020      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Amerikan-Türk Konferansı'nda inşaat ve altyapı sektörleri ele alındı

Koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl ilk kez sanal ortamda gerçekleştirilen 38'inci Amerikan-Türk Konferansı kapsamında, "Dijital Ekonomi" ile "İnşaat ve Altyapı" panelleri de gerçekleştirildi.

ABD İhracat-İthalat Bankası (EXIM Bank) Yönetim Kurulu Üyesi Spencer Bachus, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) ile ABD Ticaret Odası tarafından düzenlenen 38. Amerikan-Türk Konferansı'na video konferans yöntemiyle katılım gösterdi.

Türkiye'nin doğrudan yabancı yatırımlar için çekici bir destinasyon olduğunu belirten Bachus, tarihte olduğu gibi Türkiye'nin doğu ile batı arasında büyük bir bağ olmaya devam ettiğini dile getirdi.

- Dijital ekonomi ile inşaat ve altyapı sektörleri ele alındı 

Koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl ilk kez sanal ortamda gerçekleştirilen 38'inci Amerikan-Türk Konferansı kapsamında, "Dijital Ekonomi" ile "İnşaat ve Altyapı" panelleri de gerçekleştirildi.

Turkish Cargo Genel Müdürü Turhan Özen, "Dijital Ekonomi" panelinde yaptığı konuşmada, teknoloji ve dijitalleşmenin kurumsal tedarik ve stratejik yol haritasına yönelik hizmetlerin temel dayanaklarından birini oluşturduğunu söyledi.

İnşaat sektörünün mercek altına alındığı "İnşaat ve Altyapı" panelinde ise Limak Şirketler Grubu ve Limak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, Türk müteahhitlik ve altyapı sektörünün yurt içi ve yurt dışında dikkate değer bir büyüme gösterdiğini söyledi.

Türk müteahhitlik sektörünün dünyada Çin'den sonra 2'inci sırada geldiğini dile getiren Özdemir, Türk inşaat sektörünün "ufkunu ve sınırlarını" genişlettiğini, Türk müteahhitlik firmalarının Rusya, Irak, Libya, Suudi Arabistan gibi ülkelerin yanı sıra Afrika'da da faaliyet gösterdiğini söyledi.

Yapı Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Başar Arıoğlu ise şirketin Afrika'daki projelerine değindi.



 Amerikan-Türk Konferansı'nda inşaat ve altyapı sektörleri ele alındı




Linkedin


Nordex

hakan plastik
nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
hydropower

EIF Konferansı