İtalyan  Carel Industries, Türk CFM Soğutma’nın yüzde 51’ini alıyor

İtalyan  Carel Industries, Türk CFM Soğutma’nın yüzde 51’ini alıyor

Dergi: 1537       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 07/05/2021      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


İtalyan  Carel Industries, Türk CFM Soğutma’nın yüzde 51’ini alıyor


Avrupa’nın en büyük iklimlendirme şirketlerinden italyan  Carel Industries,  Türk firması CFM Soğutma’nın yüzde 51’ini satın alıyor.  

İzmir’de 6 bin 500 metrekarelik alanda faaliyet gösteren CFM Soğutma, geçen yılı 14 milyon euroluk ciro ile kapattı. Şirketin satış değeri de 23.1 milyon Euro üzerinden yapıldı. Satın alma, Carel'in yalnızca önemli Türkiye pazarında doğrudan bir varlık oluşturmasının yanı sıra Ortadoğu pazarına yönelik de faaliyetlerde büyüme anlamına geliyor. Satışın Temmuz 2021’de tamamlanması planlanıyor.

Carel Group CEO'su Francesco Nalini, “Uzun yıllardır başarılı bir şekilde devam eden ortaklığımızın bu güçlenmesinden çok memnunuz. Bugün imzalanan anlaşma, şirketin kalkınma stratejisinde önemli bir adımı temsil ediyor” dedi.

1973'te kurulan CAREL, 2020'de 331,6 milyon euroluk ciro yaptı. Amerika, Asya Pasifik, Afrika ve Avrupa'da faaliyetler gösteren firmanın 24 şirketi ve 9 üretim tesisi var. İtalyan devi, 6 bin 200 aktif ürün ve yıllık 7 milyon adetten fazla üretim ile 4.000'den fazla müşteriye hizmet veriyor.



 İtalyan  Carel Industries, Türk CFM Soğutma’nın yüzde 51’ini  alıyor




Linkedin


Nordex

hakan plastik
nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
hydropower

EIF Konferansı