Kanal İstanbul "Sazlıdere Köprüsü" Şantiyesinde çalışmalar hızla sürdürülüyor

Kanal İstanbul "Sazlıdere Köprüsü" Şantiyesinde çalışmalar hızla sürdürülüyor

Dergi: 1542       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 16/06/2021      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Kanal İstanbul "Sazlıdere Köprüsü" Şantiyesinde çalışmalar hızla sürdürülüyor


Kanal İstanbul güzergahında yapılacak ilk köprü olan "Sazlıdere Köprüsü"  Şantiyesinde çalışmalar hızla. sürdürülüyor

İlk köprü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü de dahil olmak üzere, Kuzey Marmara Otoyolu Projesine dahil olacak. Başakşehir-Bahçeşehir-Nakkaş Kesim-08 kapsamında, Sazlıdere geçişini sağlayan gergin eğik askılı köprü inşa edilecek.

Arnavutköy Sazlıbosna Mahallesi ve Başakşehir Şamlar Mahallesi arasında kurulan şantiyede 26 Haziran'da Başkan Erdoğan'ın katılımıyla tören yapılması bekleniyor.

"ÇALIŞMALAR 29 MAYIS TARİHİNDE BAŞLADI, TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR"

Temel atılacak bölgedeki çalışmalar, havadan görüntülendi. Çalışmalar hakkındaki son durumu ve köprünün özelliklerini Karayolları 1. Bölge Müdürü Turgay Çolak, yerinde anlattı.

Turgay Çolak, çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirterek, "Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak bildiğiniz gibi ülkemizin hemen hemen her noktasında büyük projelerde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bu projelerimizden yapım çalışmalarını bitirdiklerimizi vatandaşımızın hizmetine açarken, bunlara her gün yeni büyük projeler eklenmektedir. Bugün de yine bakanlığımız tarafından yürütülen Başakşehir- Kayaşehir- Bahçeşehir Yolu Kanal İstanbul Sazlıdere Köprüsü Şantiyesinde bulunmaktayız. Bu köprü de çalışmalarımız 29 Mayıs tarihinde başlamış olup hem batı hem doğu pilonunda çalışmalarımız giderek hızlanarak artmaktadır. Şu anda şantiyemizde 165 personelimiz çalışmakta olup, iş kalemlerini ve pandemi koşullarını da dikkate alarak çalışmalarımız giderek artarak devam edecektir" dedi.

Yap-İşlet-Devret (YİD) modeli ile gerçekleştirilen, "Kuzey Marmara Otoyolu (3. Boğaz Köprüsü Dahil) Projesi Nakkaş - Başakşehir (Bağlantı Yolları Dahil) Kesimi Yapımı" ihalesinin teklifleri 30 Haziran 2020 günü toplanmıştı. Sazlıdere Köprüsü'nün de yapımını kapsayan söz konusu ihaleyi en yüksek teklifi veren (8 milyar 393 milyon lira)  Rönesans Holding'in kazandığı haber alınmıştı.

Köprünün kule yüksekliği 196 metre olacak

 

 

yaklaşım viyadükleri ile toplam uzunluğun 1.618 metre olacak

Köprü şantiyesinde şu anda 165 personel çalışıyor

 

 

  



 Kanal İstanbul




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı