Ravaber'in Macaristan ve Yunanistan’daki tesis yatırımları devam ediyor

Ravaber'in Macaristan ve Yunanistan’daki tesis yatırımları devam ediyor

Dergi: 1419       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 09/01/2019      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Ravaber'in Macaristan ve Yunanistan’daki tesis yatırımları devam ediyor


Yalıtım sektörde 11 yılı aşkın deneyimi ve büyüme odaklı anlayışı ile Ravaber, geçen süre zarfında yapmış olduğu yenilikçi ve yüksek teknoloji yatırımları sayesinde, yalıtım amaçlı kullanılan taş yünü, camyünü ve seramik yünü ürünlerini tek bir çatı altında üreterek dünyada bu alanda tek marka olma unvanını kazandı.

2008 yılında 20 bin ton taşyünü üretim kapasitesi ile başlayan serüven, geçen 11 yıl içerisinde yapılan yatırımlarla sürekli artan üretim kapasitesi ve gelişen ürün yelpazesi ile sektörde birçok yeniliğe imza attıklarını belirten Ravago Grubu Mineral Yünlerden Sorumlu İş Direktörü Harun Hasyüncü, “Yatırımlarımız başladığımız günden bugüne kadar ara vermeksizin sürekli devam etti. 10 yıl önce 20 bin ton taşyünü kapasitesi ile girdiğimiz sektörde bugün itibari ile 120 bin ton taşyünü kapasitesi, 5 bin ton seramik yünü kapasitesi ve çok yeni olarak devreye aldığımız 25 bin tonluk camyünü üretim hattımızla beraber toplamda 150 bin ton mineral yün üretim kapasitesine sahip sadece Türkiye’de değil aynı zamanda da bu coğrafyanın en büyük mineral yün üreticisi olduk. Bunun yanı sıra hem taşyünü hem camyünü hem de seramik yünü üreterek bütün mineral yünleri aynı çatı altında üreten dünyada ilk ve tek firma olmanın da haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.  

Ravaber son olarak 25 bin ton kapasiteli camyünü yatırımını tamamlayarak üretime başladı. Özellikle teknik ve endüstriyel yalıtım alanında ürünler üretme kabiliyetine sahip yeni camyünü üretim hattında HVAC, beyaz eşya, otomotiv, endüstriyel fırın başta olmak üzere yalıtım ihtiyacı duyulan birçok alana uygun ürünler üretiyor. Sadece talep edilen kalınlık ve yoğunluğun yanı sıra istenilen şekillerde imalat yapılarak beyaz eşya ya da otomotiv üreticisinin hazır olarak kullanacağı yere uygun özel kalıplı ürünlere imza atıyor. Bunun yanı sıra endüstriyel tesislerde veya inşaat sektöründe tesisat yalıtımı amacı ile ihtiyaç duyulan çap ve kalınlıklarda boru camyünü üretimi de yapıyor. Toplam yatırım bedeli 17 milyon euro olan camyünü tesisi Ravaber’in Kayseri de bulunun ana üretim tesislerinin içerisinde yer alıyor. Son zamanlarda yapılan seramik yünü ve camyünü yatırımları ile beraber firma, sadece inşaat sektörünün ihtiyacı olan yalıtım malzemelerinin yanı sıra, teknik ve endüstriyel alanlarda ihtiyaç duyulan yalıtım malzemeleri de üretmeye yoğunlaştı.

Son zamanlarda ülke içerisinde inşaat sektöründeki talep daralmasına bağlı olarak global pazara odaklanan marka, Ravago grubunun yaygın dağıtım kanalları vasıtasıyla ihracat hacmini artırarak, mineral yünlerin bütününden oluşan geniş ürün portföyü ile hem iç pazarda hem dış pazarlarda müşterilerinin ihtiyacını karşılayarak hizmet veriyor. 

Macaristan ve Yunanistan’daki tesis yatırımları devam ediyor

Ülkemizde devam eden yalıtımlarının yanı sıra, yurt dışında da üretim yapmaya hazırlanan şirketin yeni yatırımları hakkında bilgi paylaşan Hasyüncü, “Firmamız birisi Macaristan’da diğeri ise Yunanistan’da olmak üzere iki ayrı yurt dışı yatırımı yapmaktadır. Macaristan’da 40 bin ton kapasiteli taşyünü yatırımı için özel devlet teşviki aldık. Toplamda 30 milyon euro yatırım bedeline sahip taşyünü tesisinin inşaat aşamaları tamamlandı makinaların sevkiyatları başladı. Önümüzdeki dönemde makine montajlarına başlayarak 2019 yılının sonunda bu tesissimizi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Buna benzer Yunanistan’ın Katerini bölgesinde yıllık 15 bin ton kapasiteli taşyünü tesisimizde de makine montajlarımız devam ediyor. Burada da 2019 yılının ikinci çeyreğinde üretime başlama hedefimiz var. 2019 yılında tamamlanacak yatırımlarla beraber ikisi yurt dışında olmak üzere toplamda üç ayrı lokasyonda yıllık 200 bin tonun üzerinde mineral yün üreterek dünyada sektörün önemli bir oyuncusu haline gelmiş olacağız” dedi.



 Ravaber'in Macaristan ve Yunanistan’daki tesis yatırımları devam ediyor




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

Solarex

hydropower