Türk Prysmian Kablo ISO 45001 sertifikasını sektöründe ilk alan firma oldu

Türk Prysmian Kablo ISO 45001 sertifikasını sektöründe ilk alan firma oldu

Dergi: 1436       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 07/05/2019      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Türk Prysmian Kablo ISO 45001 sertifikasını sektöründe ilk alan firma oldu

Türk kablo sektörünün öncü firması Türk Prysmian Kablo, ISO 45001:2018 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Standardı denetimlerini başarıyla tamamlayarak, sertifika almaya hak kazandı.

Prysmian Group’un Türkiye operasyonu Türk Prysmian, 28 Şubat-1 Mart tarihleri arasında SGS Turkey firması tarafından gerçekleştirilen denetimleri başarıyla tamamladı ve sertifika almaya hak kazandı. Hem Türk kablo sektöründe hem de Prysmian Group içerisinde ISO 45001:2018 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Standardı belgesini alan ilk şirket olan Türk Prysmian, yine sektöründe bir ilk olarak 1990 yılında aldığı ISO 9001 (Kalite Yönetim Sistemi) ve 1997 yılında aldığı ISO 14001 (Çevre Yönetimi Standardı) Sertifikaları arasına bir yenisini daha eklemiş oldu.

 

Yeni standartta temel değişiklik, liderlik anlayışı

ISO 45001:2018 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Standardı belgesi, liderlik anlayışına verilen önem ile öne çıkıyor. Bu standartla birlikte, tüm çalışanların iş güvenliği süreçlerini liderler önderliğinde sahiplenmesi ve benimsemesi gerekliliği ve ayrıca yönetim kademesinin, bu süreçlerde liderlik yapması üzerinde duruluyor. ISO 45001 standardı ile iş yerlerinde zorunlu politikalar, hedefler ve prosesler geliştirilerek, iş sağlığı ve güvenliği seviyesinin artırılması hedefleniyor. Bu standart ile her bir iş yerindeki tehlike ve risklerin belirlenmesi, bunların uygun şekilde ortadan kaldırılması ya da makul seviyeye düşürülmesi için planların hazırlanması gerekiyor. 

“İş sağlığı ve güvenliği kriterlerine büyük önem veriyoruz”

Kurumsal Yönetim İlkelerine uyumu ile öne çıkan Türk Prysmian Kablo, çalışanlarının rahat ve güvenli bir ortamda çalışmasını sağlamaya yönelik yapısıyla, ISO 45001: 2018 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası ile önceliğinin iş güvenliği olduğunu kanıtlıyor. İş sağlığı ve güvenliği konusunda son derece hassas bir yapıda olduklarını ifade eden Türk Prysmian Kablo CEO’su Erkan Aydoğdu, “Fabrikamızda, ofislerimizde görevli her bir çalışanımızla birlikte işlerimizi, büyük bir heyecan ve istek ile sürdürüyoruz. Sektör lideri olmamızın da verdiği sorumluluk duygusuyla, attığımız her adımda iş sağlığı ve güvenliği kriterlerine büyük önem veriyoruz. Türk kablo sektöründe ISO 45001:2018 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Standardı belgesini alan ilk firma olmanın gururunu yaşıyoruz. Bundan sonra da, iş güvenliğine verdiğimiz önem ve hassasiyetle, çalışmalarımızı aynı istekle sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

 

Odak noktası çalışanın güvenliği

“Türkiye’yi Yarınlara Bağlıyoruz” misyonu ile çalışmalarını sürdüren Türk Prysmian Kablo yer aldığı prestijli projelerin yanı sıra aldığı belgeler ile de öne çıkıyor. ISO 45001:2018 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Standardı belgesini alım sürecini yöneten Türk Prysmian Kablo İş Güvenliği, Sağlık, Çevre ve Kalite Güvence Müdürü Senem Tanju, “Türk Prysmian Kablo olarak, çalışanlarımıza verdiğimiz değer ile güvenli bir çalışma ortamı sağlamak amacıyla faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Proaktif bir yaklaşım sergilediğimiz bu süreç de, aslında bu faaliyetlerimizin bir parçası. Tam anlamıyla güvenli, sağlıklı ve sürdürülebilir bir çalışma ortamı yaratmak için çalışıyor; çalışanlarımızın bu konuda farkındalığını güçlendirerek sürekli bir iyileştirme politikası benimsiyoruz” dedi.



 Türk Prysmian Kablo  ISO 45001 sertifikasını sektöründe ilk alan firma oldu




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı