Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına Adil Karaismailoğlu Atandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına Adil Karaismailoğlu Atandı

Dergi: 1480       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 28/03/2020      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına Adil Karaismailoğlu Atandı


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalananı atama kararı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'ın yerine Bakan Yardımcısı Adil Karaismailoğlu getirildi.

Bakanlıkta yapılan törenle görevi Cahit Turhan'dan devralan Adil  Karaismailoğlu, "Bu göreve layık olmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Önümüzde çok önemli projeler var. Bütün dünyaya ses getirecek, ülkemizin gelişmesine ve geleceğine katkı sağlayacak vizyon projeler var. Onları hep birlikte beraber hızlı bir şekilde yürüteceğiz. Bunları yaparken de çok saygıdeğer bakanımızın bilgi ve tecrübelerinden mutlaka faydalanacağız" dedi.

 

Ulaştırma Bakanlığı’nda bayrak değişimi

Adil Karaismailoğlu kimdir?

1969 Trabzon doğumlu olan Adil Karaismailoğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisi mezunu. Yüksek lisansını, Bahçeşehir Üniversitesi Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi programında tamamladı. 1995 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü’nde ilk görevine başladı. 1998 yılında İETT Genel Müdürlüğü’ne geçti. İETT'nin çeşitli birimlerinde mühendis ve yönetici olarak görev yaptı.

2002 yılından itibaren İBB Trafik Müdürlüğü’nde trafik kontrol merkezi, sinyalizasyon, akıllı trafik sistemlerinden sorumlu Müdür Yardımcısı olarak görev yaparken 16 Kasım 2009 tarihinde Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü’ne atandı. 23 Temmuz 2014 tarihinde Ulaşım Daire Başkanlığı görevine getirildi.

Karaismailoğlu, Temmuz 2016'da Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nde (TOKİ) İstanbul Emlak Dairesi Başkanlığı, Nisan 2018 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreter Yardımcılığı görevine getirildi. Eylül 2019’da ise Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yayınlanan kararname ile Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcılığı’na atandı. 51 yaşındaki İsmail Karaismailoğlu evli ve iki çocuk babasıdır.



 Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına  Adil Karaismailoğlu Atandı




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı