YENİAD'dan Sudan'a 1,2 milyar dolarlık yatırım

YENİAD'dan Sudan'a 1,2 milyar dolarlık yatırım

Dergi: 1373       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 15/02/2018      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


YENİAD'dan Sudan'a 1,2 milyar dolarlık yatırım


Yeni Bir Dünya Sanayici ve İşadamları Derneği (YENİAD), Sudan'da 1 milyar 200 milyon dolarlık yatırım için harekete geçti. YENİAD'dan Sudan'a 1,2 milyar dolarlık yatırım için ön anlaşmalar imzalanmaya başlandı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Yeni Bir Dünya Sanayici ve İşadamları Derneği Sudan yatırımı hakkında açıklamalar yaptı.  YENİAD açıklamasına göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sudan'a gerçekleştirdiği ziyaret sonrasında 10 milyar dolarlık hedef doğrultusunda harekete geçen YENİAD'ın Sudan'a yaptığı çıkarmada Türkiye ve Sudan arasındaki ticaret hacmini geliştirecek önemli anlaşmalar gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen ziyarette, inşaat, enerji, maden, ziraat ve makine üretimleri ile ortak yatırımlar gibi birçok alanda görüşmeler sağlandı. Sudan bakanlık yetkilileri ve iş adamları ile YENİAD üyeleri arasında 5 konsorsiyum olarak 1 milyar 200 milyon dolar değerinde ön anlaşmalar imzalandı. 

Sudan'da dev yatırımlar yapacak
Verilen bilgiye göre, Türk iş adamları Sudan'da inşaat (yol, köprü, baraj, otel, okul, yurt), spor sanayi, kıymetli madenler, ziraat-gıda, eğitim, yazılım, enerji ve sulama faaliyetleri gibi alanlarda dev yatırımlar yapacak.



 YENİAD'dan Sudan'a 1,2 milyar dolarlık yatırım




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

Solarex

hydropower