6 Havzada Nehir Havza Yönetim Planları için Teknik Yardım AB Projesi Açılış Toplantısı yapıldı

6 Havzada Nehir Havza Yönetim Planları için Teknik Yardım AB Projesi Açılış Toplantısı yapıldı

Dergi: 1572       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 21/01/2022      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


6 Havzada Nehir Havza Yönetim Planları için Teknik Yardım AB Projesi Açılış Toplantısı yapıldı


Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı IPA-2 dönemi kapsamında, Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından finanse edilen “6 Havzada Nehir Havzası Yönetim Planlarının Hazırlanması İçin Teknik Yardım Projesi” Açılış Toplantısı 21 Ocak 2022 tarihinde, ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Toplantı, Tarım ve Orman Bakan Yardımıcısı Akif Özkaldı, Dışişleri Bakan Yardımcısı  Faruk Kaymakcı, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Nikolaus Meyer-Landrut, Avusturya Büyükelçisi  Johannes Wimmer, Su Yönetimi Genel Müdürü  Bilal Dikmen, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü IPA Direktörü  Dr. İsmail Raci Bayer ve DAI Proje Uygulama Birimi Direktörü Anne-Sofia Holmberg’in hoşgeldiniz ve açılış konuşmaları ile başladı.

Projeye ilişkin teknik sunumlar Proje Direktörü Chris Rose ve Proje Takım Lideri Jaroslav Slobodnik tarafından aktarılmıştır.

Proje açılış toplantısı, su yönetimi konusunda çalışan merkez kurumlar ve 6 havzadaki kurumlar ile sivil toplum kuruluşlarından yaklaşık 600 temsilcinin geniş çaplı katılımı ile düzenlendi.
42 ay sürecek proje, Eylül 2021’de başlamış olup, projenin Mart 2025’te bitirilmesi planlanıyor.

Projenin Sözleşme Makamı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, AB Yatırımları Dairesi Başkanlığı olup, nihai faydalanıcısı Tarım ve Orman Bakanlığı, Su Yönetimi Genel Müdürlüğü’dür. Proje bütçesi 6.915.000 Euro’dur.

 
 

 



6 Havzada Nehir Havza Yönetim Planları için Teknik Yardım AB Projesi Açılış Toplantısı  yapıldı




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı