Arı Batarya AŞ, Dubai'li Infusion Solar Energy ile 37 Milyon Dolarlık Batarya Üretimi Yatırımı  Yapacak

Arı Batarya AŞ, Dubai'li Infusion Solar Energy ile 37 Milyon Dolarlık Batarya Üretimi Yatırımı  Yapacak

Dergi: 1599       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 08/08/2022      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Arı Batarya AŞ, Dubai'li Infusion Solar Energy ile 37 Milyon Dolarlık Batarya Üretimi Yatırımı  Yapacak


Vera Grup iştiraki olan, Arı Batarya ve Enerji Depolama Teknolojileri AŞ, Dubai merkezli enerji depolama sistemleri üreticisi Infusion Solar Energy şirketi ile yaklaşık 37 milyon dolarlık batarya üretimi yatırımı  yapacak.

Yatırımlar Dergisi'nin aldığı bilgiye göre; söz konusu yatırım için Ankara Teknopark Konferans Salonu'nda imza töreni yapıldı. Ankara'da fabrika kurulacak fabrikada uzun süre kullanım imkanı sunan ve diğer enerji depolama ürünlerine nazaran düşük ve yüksek sıcaklıklarda çalışabilen "süper kapasitör batarya" üretilecek. Bu bataryalar, kimyasal olmayan yöntemle üretiliyor ve patlama riski olmaması nedeniyle güvenilir, çevre dostu bir enerji depolama çözümü olarak biliniyor.

Ostim Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek  yatırımın tarihi bir öneme sahip olduğunu, yatırımın OSTİM-İvedik sanayi havzasının yatırım ve ihracat kapasitesini ciddi oranda artacağını belirtti.

Vera Grup'un Kurucusu ve Üst Yöneticisi Dursun Özeroğlu, yaklaşık 7 aylık bir çalışma sonucunda Infusion Solar Energy ile iş birliğine karar verdiklerini ve yürüttükleri projelerde AR-GE çalışmalarına çok önem verdiklerini vurgulayarak, sektörde bir sonraki yatırımlarının elektrikli araç dönüşüm sistemleri alanında olacağını kaydetti.

Infusion Solar Energy Operasyon Direktörü Waseem Haider de 55 ülkeye süper kapasitör batarya satışı yaptıklarını dile getirerek, "Satışlara 2018'de başladık ve o günden bu yana talep önemli ölçüde arttı. Bu da bizi yeni ortaklıklar aramaya itti. ABD, BAE ve Pakistan'da kurulu fabrikalarımız var. Türkiye bu anlamda 4. ülke olacak." dedi.

 

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6962283612767416320

 

 



Arı Batarya AŞ, Dubai'li Infusion Solar Energy   ile  37 Milyon Dolarlık Batarya Üretimi Yatırımı  Yapacak




Linkedin


Nordex

hakan plastik
nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
hydropower

EIF Konferansı