Bozankaya, Romanya’ya tramvay ihraç ediyor

Bozankaya, Romanya’ya tramvay ihraç ediyor

Dergi: 1542       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 18/06/2021      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Bozankaya, Romanya’ya tramvay ihraç ediyor


%100 Türk mühendisliği ve ileri yerli teknoloji ile yeni jenerasyon, çevre dostu toplu ulaşım araçları alanında 30 yılı aşkın süredir hizmet veren, Türkiye’nin öncü firmalarından Bozankaya, Ankara Sincan’daki dev tesislerinde üretilen tramvayları şimdi de Romanya’ya ihraç ediyor.

Türkiye’nin ulaşım teknolojileri alanındaki öncü markalarından olan ve Türkiye’nin ilk %100 elektrikli yerli otobüsünü üreterek 2016 yılında ticarileştiren Bozankaya, Avrupa Birliği teşvikleriyle Romanya halkının yaşam kalitesini yükseltme ve AB standartları seviyesinde toplu ulaşımı geliştirme projesi kapsamında, Temeşvar ve Yaş şehirlerine yaklaşık 40 adet tramvay gönderecek. İlk tramvay Ankara’da Bozankaya’nın Sincan bölgesindeki üretim tesislerinden 18.06.2021 tarihinde Temeşvar’a doğru yola çıkacak.
Daha önce Kayseri ve Antalya belediyeleri tarafından da satın alınarak, bu iki ilimizde toplu ulaşımda yüksek memnuniyet oranlarıyla hizmet veren Bozankaya markalı tramvaylar bu proje sayesinde Romanya’da da kullanıma girecek.

30 metre uzunluğunda, %100 alçak tabanlı, 200 yolcu taşıma kapasiteli, 2400 mm. genişliğinde ve katener ağına bağlı kalmaksızın bataryası ile 63 km. yol alarak Dünya’nın batarya ile en uzun menzil yapabilen tramvayı olma özelliğine sahip doğa dostu araçların ilk etapta 21 adetinin Romanya’nın Temeşvar kentine, ikinci etapta da 16 adetinin Yaş kentine teslim edilmesi planlanıyor. Avrupa Birliği finansörlüğünde gerçekleşen bu projeler ile, ülkemize yaklaşık 80 milyon Euro değerinde döviz girişi sağlarken aynı zamanda ulaşım alanında ileri teknolojiyle Türkiye’nin marka değerini yükseltecek ve tüm Avrupa’ya yayılması planlanan geniş çaplı uluslararası bir yatırım niteliği de taşıyor.

 

Bozankaya Hakkında; 1989 yılında bir Ar-Ge şirketi olarak kurulan Bozankaya, fikri mülkiyet hakları kendisine ait olan araçlarını Ankara’daki tesislerinde üretmektedir. Sincan 1. Organize Sanayi
Bölgesi’nde 100.000 m2 alana kurulu yeni üretim merkezi; metro ve tramvay gibi raylı
sistem araçları ile trambüs ve elektrikli otobüs gibi elektrikli ticari araçlar üretimi için
tasarlanmış ve faaliyete geçmiştir. Bu tesislerde üretilen yerli tasarım araçlar halen
ülkemizde, Avrupa’da ve Asya’da yolcularına başarılı bir biçimde hizmet vermektedir.
Türkiye’nin ilk yerli %100 elektrikli otobüsünü, ilk yerli tasarım ve üretim tramvayını üreten
ve ilk raylı sistem araç (metro) ihracatını yapan firma unvanı Bozankaya’ya aittir.

Türkiye’nin ilk yerli %100 elektrikli otobüsünü üreten firma unvanına da sahip olan Bozankaya’nın, Ankara’da 100.000 metrekare alan üzerine kurulu tesislerinde geliştirdiği üstün kaliteli yerli tasarım araçları Avrupa ve Asya’ya da ihraç edilmekte ve birçok metropolün toplu taşıma sistemlerinde kullanılmaktadır.

 

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6811531489063272448

 



Bozankaya, Romanya’ya  tramvay ihraç ediyor




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

Solarex

hydropower