Çine Gökbel Barajı Açıldı

Çine Gökbel Barajı Açıldı

Dergi: 1572       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 17/01/2022      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Çine Gökbel Barajı Açıldı


Çine Gökbel Barajı, Cumhurbaşkanının Aydın'daki toplu açılış programı kapsamında canlı bağlantı ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin de barajdan katılımıyla açıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarımda 360 milyon liralık bir yatırımla tamamladıkları Gökbel Barajı'nı, 4 sulama tesisini, dere ıslahı çalışmasını, 29 tarımsal destekleme, 9 gıda tesisi hibe projesini resmen hizmete alacaklarını dile getirdi.

Aydın'a 13 baraj, 8 gölet, 5 hidroelektrik santrali, 36 sulama tesisi ve 5 yeraltı depolama tesisi inşa ettiklerini, 4 baraj ve 8 göletin inşasının da sürdüğünü belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Hayata geçirdiğimiz sulama projeleriyle, 548 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtık. Yapımı devam eden sulama tesisleriyle 294 bin dekar mümbit araziyi daha sulamaya açacağız. Aydınlı çiftçilerimize 20 yılda 5,5 milyar lira tutarında tarımsal destek verdik. Enerjide Aydın, Çine, Efeler, İncirliova, Kuşadası, Nazilli ve Söke'ye doğal gaz arzını sağladık. İnşallah önümüzdeki dönemde Aydın'ı yeni ve çok daha büyük yatırımlarla buluşturmaya devam edeceğiz." dedi.

Açılış töreni sırasında Gökbel Barajı'ndan canlı bağlantı yaparak yatırımlar hakkında bilgi veren Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli son 3,5 yılda 60 milyar liralık yatırımla 126 baraj ve bin 500 tesisi tamamladıklarını, bugün Aydın'da toplam 470 milyon liraya mal olan 41 tesisi hizmete aldıklarını belirtti.

Çine Adnan Menderes Barajı'ndan enerjisi alınan suların depolanacağı Gökbel Barajı ile 146 bin dekarlık Koçarlı Bağarası sulamasına, 69 bin 800 dekarlık Çine Sulamasına olmak üzere toplam 215 bin 840 dekarlık tarım arazisine kapalı basınçlı borulu sistemle su verilecek.

 

 



Çine Gökbel Barajı Açıldı




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

Solarex

hydropower