Ciner Grubu'ndan Yeni Yatırımlar Geliyor

Ciner Grubu'ndan Yeni Yatırımlar Geliyor

Dergi: 1555       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 22/09/2021      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Ciner Grubu'ndan Yeni Yatırımlar Geliyor


Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından hazırlanan 2020 yılı Türkiye'nin İlk 1000 İhracatçı Firması listesinde Ciner Grubu şirketi Ciner İç ve Dış Ticaret AŞ. üst sıralarda yer aldı. Listede 20. sırada yer alan ve sektörünün 3. büyük ihracat performansını gösteren şirketin Türkiye'nin ihracatına katkısı 589,1 milyon doları buldu.

Önümüzdeki seneki ihracat hedefini de paylaşan Gürsel Usta, “Gerçekleştirdiğimiz ihracat rakamı, Türkiye ihracatının binde 3’üne tekabül ediyor. Yüzde yüz katma değerli bir rakam bu. Çok daha fazla değerli bir rakamı ifade etmekte. Bu rakamı önümüzdeki dönemlerde artırmayı hedefliyoruz. Hedefimiz 1 milyar dolarlık ihracatı yakalamaktır. Biz şu ana kadar ürettiğimiz bütün ürünlerimizi satmış durumdayız. Ürün fiyatları tüm emtialarda olduğu gibi yukarı doğru çıkıyor. Şu sıralar ihracat için en önemli sorun konteyner problemi ve gemi taşıma ücretleridir. Biz bu sorunu önceden görerek tüm ürünlerimizin satışını, Türkiye limanlarında gemi üstü teslim olarak yapmıştık.” ifadelerini kullandı.

Yeni Yatırım Yolda

Yeni yatırımlar konusunda da açıklama yapan Gürsel Usta, “Cam ambalaj üretimi konusunda 3 fırın kuracağımızı açıklamıştık. Bunlardan birini Bozüyük’te diğer ikisini Ankara Kazan’da yapacağız. Bir fizibilite çalışmamız daha var. Bu çalışma bittikten sonra bir başka yatırım müjdemiz daha olacak.” dedi.

 

Linkedin Paylaşımımızı Görmek İçin Bu Linke Tıklayabilirsiniz...

 



Ciner Grubu'ndan Yeni Yatırımlar Geliyor




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

Solarex

hydropower