DSİ’nin Yalova Yatırımları Devam Ediyor

DSİ’nin Yalova Yatırımları Devam Ediyor

Dergi: 1572       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 18/01/2022      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


DSİ’nin Yalova Yatırımları Devam Ediyor


Yalova’da modern sulama projeleri  son derece önem arz ediyor. Son 19 yılda Yalova’da inşa edilen 2 sulama tesisi ile 6 Bin 860 dekar zirai arazi sulamaya açıldı. Böylece Yalova’da çiftçilere yıllık 11 Milyon 494 Bin TL ilave zirai gelir artışı sağlandı.

Yatırımlar Dergisi'nin aldığı bilgiye göre;   Yalova’da ziraatın daha da gelişmesi için son 19 yılda kente 13 adet Tesis ile 121 Milyon 225 Bin TL yatırım yapıldı. Yalova’da son 19 yılda 1 baraj ve 1 içme suyu tesisi inşa edildi.

Diğer taraftan baraj, gölet ve sulama tesislerinin önemi çok fazla. Dolayısıyla Yalova’nın su kaynaklarını değerlendirmek için yeni barajlar inşa ediliyor. Bu kapsamda 1 adet barajın yapım çalışmaları devam ediyor.

Ayrıca; Yalova İlinde taşkın riskini azaltmak için son 19 yılda tamamlanan 8 adet taşkın koruma tesisi ile 12 yerleşim yeri ve 1 467 dekar arazinin taşkın kontrolü sağlandı. 1 adet taşkın koruma tesisinin de inşaat çalışmaları devam ediyor.

Son 19 yılda, Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri kapsamında Yalova’da 1 adet iş tamamlanarak toplam 16 bin 910 dekar alanda arazi toplulaştırma tescili yapıldı. Yalova ilinde 2 adet yerleşim birimi, arazi toplulaştırmasından faydalanıyor. 

Yalova’da son 19 yılda tamamlanan içmesuyu tesisleri ile 26 Bin 234 kişinin ihtiyacını karşılayacak olan, yıllık 13 milyon m³ içmesuyu temin ediliyor.



DSİ’nin Yalova Yatırımları Devam Ediyor




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

hydropower

EIF Konferansı