Siemens Energy, Suudi Arabistan'da Taiba 2 ve Qassim 2 Santralleri İçin Sözleşme İmzaladı

Siemens Energy, Suudi Arabistan'da Taiba 2 ve Qassim 2 Santralleri İçin Sözleşme İmzaladı

Dergi: 1694       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 24/06/2024      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Siemens Energy, Suudi Arabistan'da Taiba 2 ve Qassim 2 Santralleri İçin Sözleşme İmzaladı


Siemens Energy, Suudi Arabistan'da yaklaşık 4 gigawatt güç sağlayacak önemli enerji santrali teknolojilerini tedarik edeceğini ve ayrıca Taiba 2 ve Qassim 2 adlı iki enerji santrali için 25 yıllık uzun vadeli bir bakım sözleşmesi imzaladığını duyurdu. Sözleşmelerin bedeli 1,5 milyar Dolar olarak belirlendi.

Yatırımlar Dergisi'nin aldığı bilgiye göre, dünyanın en büyük, modern ve verimli kombine çevrim enerji santrallerinden Taiba 2 ve Qassim 2, önümüzdeki birkaç yıl içinde Suudi Arabistan'ın batı ve orta bölgelerinde inşa edilecek.  Siemens Energy'nin EPC ve sözleşme ortağı China Energy International Group olarak belirlendi.

Yeni enerji santralleri, ülkenin artan nüfusuna ve gelişen ekonomisine ek enerji sağlayacak ve Suudi Arabistan'ın, bazıları enerji kaynağı olarak petrole dayanan, yaşlanan mevcut enerji santrali filosunun bazı kısımlarının yerini alacak. Yeni tesisler, petrol yakıtlı enerji santralleriyle karşılaştırıldığında yüzde 60'a kadar CO2 tasarrufu sağlayacak. Bunlar ayrıca, karbon nötr bir enerji tedariki sağlamak için orta vadede CO2 yakalama ve depolama tesislerinin inşasını öngören Krallığın enerji stratejisiyle de uyumlu olacak.

Taiba 2 ve Qassim 2, ilk olarak 2026 yılında basit çevrim modunda şebekeye bağlanacak ve bir yıl sonra da kalıcı olarak kombine çevrim enerji santrali olarak çalıştırılacak.

Ayrıntılı bilgiye bu linkten

 

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7211107251892195328

 

 



Siemens Energy, Suudi Arabistan'da  Taiba 2 ve Qassim 2 Santralleri İçin  Sözleşme İmzaladı




Linkedin

Solvi

hakan plastik


nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
hydropower