Elisabetta Falcetti, EBRD Türkiye ve Kafkaslar Genel Müdürü Oldu

Elisabetta Falcetti, EBRD Türkiye ve Kafkaslar Genel Müdürü Oldu

Dergi: 1693       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 14/06/2024      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Elisabetta Falcetti, EBRD Türkiye ve Kafkaslar Genel Müdürü Oldu


Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Elisabetta Falcetti'yi Türkiye ve Kafkaslar Genel Müdürü olarak atadı. Elisabetta Falcetti yeni görevine 01 Ağustos'ta başlayacak

Falcetti şu anda Direktör, Polonya ve Baltık Devletleri Bölge Başkanı olarak görev yapıyor.

 

EBRD Bankacılıktan Sorumlu Başkan Yardımcısı Matteo Patrone şunları söyledi: "Türkiye bizim için önemli bir pazar ve Elisabetta'nın bu ülkede ve çok önemli Kafkaslar bölgesindeki performansımızı daha da güçlendireceğine eminim."

Falcetti şunları söyledi: “EBRD, Türkiye'nin daha yeşil, daha dayanıklı ve daha kapsayıcı bir ekonomiye doğru dönüşümünün ayrılmaz bir parçası oldu. Yeşil geçişi hızlandırarak, finans sektörünün dayanıklılığını güçlendirerek, kapsayıcılığı teşvik ederek ve ülkenin bilgi ekonomisini geliştirerek ülke stratejimizde belirlediğimiz önceliklerimizi yerine getirmeye devam edeceğiz. Ayrıca depremden etkilenen şehirlerin yeniden inşasında da ülkeye destek olma kararlılığımızı sürdürüyoruz."

“Yıllık Toplantımız bu yıl Erivan'da gerçekleşti ve Kafkasya'nın potansiyeline bir kez daha tanık olduk. Reform için yatırım ve politika diyaloğu yoluyla özel sektörü ve temel altyapı gelişimini destekleyerek Ermenistan, Azerbaycan ve Gürcistan ekonomilerini geliştirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Türkiye, EBRD'nin en büyük pazarı olmaya devam ediyor; Banka, geçen yıl yaşanan depremlerin ardından Türkiye'nin toparlanma ve yeniden inşa ihtiyaçlarına verilen yanıtın da etkisiyle, 2023 yılında ülkeye rekor düzeyde 2,5 milyar Euro yatırım yaptı.

Falcetti, EBRD'ye 2000 yılında Baş Ekonomist Ofisinde Ülke Ekonomisti olarak katıldı. 2021'de Bankanın Direktörü, Polonya ve Baltık Devletleri Bölge Başkanı olarak çeşitli görevlerde bulundu.

 

 

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7207400111629336576

 

 



Elisabetta Falcetti, EBRD Türkiye ve Kafkaslar Genel Müdürü Oldu




Linkedin

Solvi

hakan plastik


nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
hydropower