Mali'de 3 Yeni Güneş Enerji Santrali Projesi Gerçekleştiriliyor

Mali'de 3 Yeni Güneş Enerji Santrali Projesi Gerçekleştiriliyor

Dergi: 1693       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 14/06/2024      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Mali'de 3 Yeni Güneş Enerji Santrali Projesi Gerçekleştiriliyor


Mali to build 200 MW of solar with Russian support – pv magazine  International

Mali'de enerji krizinin yarattığı zorlukların aşılması ve enerji egemenliğinin yeniden kazanılması amacıyla 3 yeni Güneş Enerji Santrali Projesi Gerçekleştiriliyor

* Sanankoroba GES Projesi: Mali'de Nienguékoro bölgesinde 200 MW’lık Sanankoroba güneş enerji santralinin inşaat çalışmalarına 24 Mayıs 2024 tarihinde başlandı.  Proje, 120 milyar CFA Frangı'nın üzerinde bir maliyetle 12 aylık bir süre içinde gerçekleştirilecek. Bu güneş enerjisi santraline ilişkin Mutabakat Zaptı Mali Enerji ve Su Bakanlığı ile Rusya Federasyonu'nun Rosatom Şirketi iştiraki Nova Wind ile 14 Ekim 2023 tarihinde imzalandı. Proje kapsamında 20 megawatt-saat enerji depolama sistemi de kurulacak.

* Safo GES Projesi: 100 MW güce sahip olan Safo güneş enerji santralı ise, Çinli Sinohydro şirketi tarafından 228 hektarlık alan üzerine inşa edilecek. 15 ay içinde inşa edilecek santralde 50 megavatsaat güneş enerjisi depolama sistemi yer alacak. Safo projesinin finansmanı % 50 oranında milli bütçeden sağlanıyor.

* Tiakadougou GES Projesi:  Mali hükümeti, Dubai merkezli Amea Power LLC şirketi ile BOT (Build, Own, Operate and Transfer) modeliyle 100 MW’lık fotovoltaik güneş enerjisinin inşası, kurulumu, işletilmesi ve bakımı için bir Mutabakat Zaptı imzalandığını duyurdu. Proje kapsamında iki fazda (iki adet 50 MW’lık santral) gerçekleştirilecek. Bu projenin ilk aşaması Tiakadougou güneş enerji santralinin inşasını içeriyor.

 

 

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7207337894074580992

 



Mali'de 3 Yeni  Güneş Enerji Santrali Projesi Gerçekleştiriliyor




Linkedin

Solvi

hakan plastik


nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
hydropower