Denizli Çevre Yolu ve Honaz Tüneli Açıldı

Denizli Çevre Yolu ve Honaz Tüneli Açıldı

Dergi: 1623       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 28/01/2023      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


Denizli Çevre Yolu ve Honaz Tüneli Açıldı


Denizli'nin şehir içi ve transit trafik akışını düzenleyen Denizli Çevre Yolu'nun ikinci kısmı ve Honaz Tüneli, 28 Ocak Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle hizmete sunuldu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Karayolları Genel Müdürü  Abdulkadir Uraloğlu'nun da yer aldığı törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Denizli'de 65 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol uzunluğunu toplam 442 kilometreye çıkardık." dedi.

Ulaştırmada Denizli için önemli bir yatırım olan 3 milyar 400 milyon liralık maliyetle tamamlanan Denizli Çevre Yolu'nun 14 kilometrelik ikinci etabı ile 2 bin 640 metrelik Honaz Tüneli'ni hizmete açtıklarını belirten Erdoğan, “Böylece günde 30 bin aracın geçtiği Denizli şehir içi trafiğine rahat bir nefes aldırıyoruz. Bu tür yatırımlarla yolculuk sürelerinin azalması, konforun ve güvenliğin artması Denizli'mizin sanayisine, ticaretine, turizmine önemli katkılar sağlayacaktır.“ açıklamasında bulundu.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu'na video konferans yöntemiyle bağlandı. Projenin açılış kurdelesini kesme talimatını veren Erdoğan, Denizli Çevre Yolu ve Honaz Tüneli'ni halkın hizmetine sundu.

Denizli'nin şehir içi ve şehirlerarası transit trafik akışını rahatlatmak amacıyla hayata geçirilen Denizli Çevre Yolu ve 2 bin 640 metre uzunluğundaki Honaz Tüneli ile şehrin çevre yolu ağı tamamlanmış oldu. Mevcut yol ile ortalama 30 dakikada, yaz döneminde ise 45 dakikada geçilen 28 kilometrelik şehir geçişi, çevre yolu sayesinde yarı yarıya kısalarak 14 kilometreye düştü, seyahat süresi 10 dakikaya indi.

Trafiğin Denizli Şehir Merkezinden çıkarılmasıyla, günde ortalama 30 binden fazla aracın geçiş yaptığı Denizli şehir içindeki trafik yoğunluğu rahatlatılırken, güzergah üzerinde konforlu, emniyetli ve kesintisiz trafik akışı tesis edildi. Ayrıca proje kapsamında inşa edilen Honaz Tüneli ile Honaz Dağı'nın yüksek standartlı geçilmesi sağlandı.

Denizli Çevre Yolu ve Honaz Tüneli ile zamandan 571 milyon TL, akaryakıttan 223 milyon TL olmak üzere yıllık toplam 794 milyon TL tasarruf edilecek, karbon emisyonu 28.297 ton azaltılacak. 

  

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7025195854982463488

 



Denizli Çevre Yolu ve Honaz Tüneli Açıldı




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

Solarex

hydropower