EYODER’de Onur Ünlü Yeniden Başkan Seçildi

EYODER’de Onur Ünlü Yeniden Başkan Seçildi

Dergi: 1641       Kategori: İş Dünyası       Yayınlanma Tarihi: 31/05/2023      
  Geri Git       Sayfayı Yazdır            


EYODER’de Onur Ünlü Yeniden Başkan Seçildi


Enerji Verimliliği ve Yönetimi Derneği’nin (EYODER) 13. Olağan Genel Kurulu’nda mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Onur Ünlü bir kez daha başkan seçildi.

Yeni dönem hedefleri hakkında bilgi veren Ünlü, yurt dışından alınan eğitim sertifikalarının Türkiye’de de verilmesi için çalışmalara başladıklarını söyledi. Türkiye’nin enerji verimliliği politikalarına katkı sunmaya devam edeceklerini anlatan Ünlü, “Tüm dünyada yeşil ekosistem konuşulurken biz de ülkemizin enerji verimliliği alanında dünyaya liderlik yapan bir konuma yükselmesi için tüm gücümüzle çalışacağız” dedi.

 

Enerji verimliliği sektörünün sağlıklı bir şekilde gelişmesine katkı sağlamak amacıyla faaliyetlerini sürdüren Enerji Verimliliği ve Yönetimi Derneği’nin (EYODER), 13. Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda EYODER Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu ve Onur Kurulu üyelerinin seçimi yapıldı. Yeni yönetim kurulu ilk toplantısında, mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Onur Ünlü’yü bir kez daha başkan seçti.

Yeni yönetimde başkan yardımcılığı görevini, bir önceki dönemde olduğu gibi Dr. Kubilay Kavak ve Prof. Dr. Sermin Onaygil üstlendi. Geçtiğimiz dönemin yönetim kurulu üyelerinden Yasemin Somuncu ise yeni dönemde Genel Sekreter olarak çalışmalarını sürdürecek.

Onur Ünlü: “Sektör olarak birlikte hareket etmeyi başardık”

EYODER Yönetim Kurulu Başkanı Onur Ünlü, seçimin ardından yaptığı konuşmada geçmiş dönem faaliyetleri hakkında bilgi verdi. 2021 yılında göreve geldiklerinde ‘Sürdürülebilir Büyüme için Hep Birlikte’ mottosuyla hareket etmeyi vadettiklerini hatırlatan Ünlü, “Aradan geçen iki yılda bunu tesis etmeyi başardık. EYODER artık yalnızca enerji hizmet şirketlerini değil bu alanda faaliyet gösteren teknik danışmanlıktan finans ve sigortaya kadar pek çok şirketi kapsayan, çeşitliliğini artıran ve kurumsallaşma yolunda önemli adımlar atan bir STK haline geldi. Faaliyet gösterdiğimiz enerji, çok geniş kapsamlı, ülkemiz ve dünya için kritik öneme sahip bir sektör. Biz de bu yaklaşımla farklı sektörlerden şirketlerle ve onların çatı kuruluşları olan STK’lar ile iş birliği yaparak, iletişimimizi ve iş birliğimizi artırdık. Geride bıraktığımız dönemde bizim adımıza önemli başarılardan biri de yurt içi ve yurt dışından sektör temsilcilerini buluşturduğumuz ‘Gelecek Verimlilikte’ temalı kongremiz oldu” dedi.

“Yurt dışından alınan eğitim sertifikalarını artık Türkiye’de vereceğiz”

Yeni dönem hedeflerini de açıklayan Ünlü şöyle devam etti; “Geçmiş dönemde önceliklerimizden biri olan kurumsallaşma alanındaki çalışmalara hız kesmeden devam edeceğiz. Bu kapsamda üye ağımızı genişletirken, profesyonel kadrolarla çalışacağız. Yine geçen dönem olduğu gibi sektör temsilcilerimizin iş dünyası, sivil toplum kuruluşları ve akademi ile bir araya gelmesine devam edeceğiz. Kongremizi geleneksel hale getirmek için de çalışmalara başladık. Bu dönemki en yeni ve öncelikli hedeflerimizden biri ise uluslararası sertifikalı eğitim programları düzenlemek olacak. Bilindiği üzere bu eğitimler yurt dışında yapılıyor. Artık sektör temsilcilerimiz başta ölçme ve doğrulama ile proje finansmanı olmak üzere pek çok konudaki eğitimi ülkemizde alabilecek. Bunun için çalışmalarımıza başladık. Eğitimler ve sertifikalar, üye yapımızın kapasitesinin gelişmesine ve üyelerimizin uluslararası pazarlara daha fazla açılmasına da büyük katkı sağlayacak.”

“Enerji hedeflerinin belirlenmesinde kritik bir sorumluluğumuz var”

EYODER’in enerji verimliliğinin önemini ve bunun Türkiye’ye sağlayacağı faydaları kamuoyuna duyurmaya devam edeceğini söyleyen Ünlü, “Gündemimizde olan bir diğer kritik konu da İkinci Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı’na katkı sağlamak. Dolayısıyla Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına başlarken, bunun ilk beş yılındaki enerji hedeflerinin belirlenmesinde kritik bir sorumluluğumuz olduğuna inanıyoruz. Burada ülke hedefleri için oluşturulacak politika setlerinde enerji verimliliğinin önemini ve gerekliliğini ortaya koymayı hedefliyoruz. Çünkü ülkemiz enerji verimliliği konusunda çok ciddi bir potansiyel barındırıyor. Tüm dünyada yeşil ekosistem konuşulurken biz de ülkemizin enerji verimliliği alanında dünyaya liderlik yapan bir konuma yükselmesi için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

EYODER Yönetim Kurulu

Onur Ünlü                                   Başkan

Dr. Kubilay Kavak                        Başkan Yardımcısı

Prof. Dr. Sermin Onaygil             Başkan Yardımcısı

Arzu Gürkan                               Sayman

Onur Günduru                            Yazman

Ekrem Erkut                                Üye

Hakan Olcay                                Üye

Mustafa Güngör                         Üye

Serkan Emin                                Üye

Yasemin Somuncu                      Genel Sekreter

 

EYODER hakkında: 2010 yılında, gelişmekte olan enerji verimliliği sektöründe güç birliğini sağlamak amacı ile enerjinin verimli ve sürdürülebilir üretilmesinin, tüketilmesinin ve yönetilmesinin zorunlu olduğuna inanan tüm gerçek ve tüzel kişileri birleştirici sivil toplum kuruluşu olarak kurulan Enerji Verimliliği ve Yönetimi Derneği (EYODER), enerji verimliliği sektörünün sağlıklı gelişimi için çalışmalarını sürdürmektedir. Dernek en ucuz, temiz ve ulaşılabilir enerjinin tasarruf edilen enerji olduğu bilinci ile ilgili mevzuatların analizi, piyasa geliştirme çalışmaları, uluslararası standartlara uygun mesleki eğitimler, bilinçlendirme çalışmaları ve üyeler arası dayanışma faaliyetleri gerçekleştirmektedir.

 

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7069569701193879552

 



EYODER’de Onur Ünlü Yeniden Başkan Seçildi




Linkedin


Nordex

hakan plastik
ICCI

nükleer

Su Kayıp Kaçak Fuarı
Electric Fuarı

Solarex

hydropower